Print Email

Ανακοινώσεις

10.05.2024

12 Μαΐου 2024, Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτριών- Νοσηλευτών

ΑΘΗΝΑ 10/5/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2066

12 ΜΑΪΟΥ 2024
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού που εορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1965, στις 12 Μαΐου, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και σύμβολο για το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού που αγωνίζεται για προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες. Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες, που στηρίζεται το Σύστημα Υγείας και ο σημαντικός ρόλος φάνηκε ξεκάθαρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι Νοσηλευτές με την άρτια επιστημονική κατάρτιση, με ειδικές δεξιότητες, με δύναμη ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν διαχρονικά το ΕΣΥ, παρά την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επαγγελματική εξουθένωση και τις χαμηλές αμοιβές.
Για τους Νοσηλευτές η προτεραιότητα είναι ο ασθενής και θα συνεχίσουν να εργάζονται για:
• Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας
• Υπεράσπιση των ανθρωπινων δικαιωμάτων
• Στήριξη του ΕΣΥ, με ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αυταπάρνηση
Με αφορμή την επέτειο τιμάμε το Νοσηλευτικό Προσωπικό, εκφράζοντας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τον ουσιαστικό έργο που καθημερινά επιτελείται, καλώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του κλάδου ικανοποιώντας τα αιτήματα του, όπως τα έχουμε προσδιορίσει στις ανακοινώσεις μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.