Print Email

Ανακοινώσεις

31.07.2023

Η ΠΟΕΔΗΝ είναι αντίθετη στις Πειθαρχικές Διώξεις Νοσηλευτών από την ΕΝΕ.

ΑΘΗΝΑ 28/7/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1312

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕ. ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

Συνάδελφοι,

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Σωματείων ενάντια στις Πειθαρχικές διώξεις των Νοσηλευτών από τα κατά τόπους Πειθαρχικά τμήματα της ΕΝΕ.
Μάλιστα αποφάσισε στις πρώτες κλήσεις σε απολογία και τις πρώτες ποινές που επιβλήθηκαν σε Νοσηλευτές να στείλει εξώδικα στο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΝΕ και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Στα επαγγέλματα υγείας λειτουργούν πλείστα νομικά πρόσωπα πλην της ΕΝΕ τα οποία συστήθηκαν και λειτουργούν για πολλά χρόνια. Πολλά μάλιστα εξ αυτών συστήθηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τις πρακτικές των Πειθαρχικών διώξεων για την υποχρεωτικότητα εγγραφής ξεκίνησαν και εφαρμόζουν και άλλα Επαγγελματικά Επιμελητήρια που λειτουργούν στο ΕΣΥ. Μάλιστα έχουν εκδοθεί και σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει στην θέση της ότι η εγγραφή στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια των υπαλλήλων που ήδη εργάζονται στο ΕΣΥ δεν είναι υποχρεωτική με βάση σχετικές Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Γι’ αυτό αποστείλαμε Εξώδικα και προσφύγαμε στα δικαστήρια για τις ποινές που επιβλήθηκαν σε Νοσηλευτές από Πειθαρχικό Όργανο της ΕΝΕ.
Η ΠΟΕΔΗΝ ενθαρρύνει τη δράση όλων των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην προαγωγή των επαγγελμάτων που εκπροσωπούν. Με τη δράση και τις παρεμβάσεις τους θα πρέπει να πείθουν τους συναδέλφους για την εγγραφή τους και να πληρώνουν τις συνδρομές τους και όχι με απειλή ή επιβολή πειθαρχικών ποινών.
Σαφώς και είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι να χρησιμοποιούνται τα γραφεία των Σωματείων για συνεδριάσεις των Πειθαρχικών Οργάνων των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων.
Όμως οι αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων είναι αυτόνομες και δεν επιβάλλονται από την ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.