Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

22.05.2023

Ανανέωση συμβάσεων του Ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ 4.000 μακροχρόνια ανέργων στη Δημόσια Υγεία.

 

ΑΘΗΝΑ 22/05/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1158

ΠΡΟΣ: 1.ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΥΠΑ
2.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΥΠΑ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Ανανέωση συμβάσεων του Ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ 4.000 μακροχρόνια ανέργων στη Δημόσια Υγεία

Κύριε Διοικητά,
Με γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας εξαιρέθηκε από την αναστολή προσλήψεων και ανανεώσεων λόγω εκλογών το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών της ΔΥΠΑ.
Πρόκειται για θετική εξέλιξη καθότι ήταν βασικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ παρεμβαίνοντας πολλές φορές, προκειμένου να αποφευχθούν απολύσεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία και τους άλλους φορείς της Δημόσιας Υγείας.
Όμως παραλείφθηκε να συμπεριληφθεί στην εξαίρεση από την αναστολή των ανανεώσεων των συμβάσεων το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ των 4.000 μακροχρόνια ανέργων που υπηρετούν στη Δημόσια Υγεία των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Ήδη συνάδελφοι στο Νοσοκομείο της Λαμίας οδηγήθηκαν στην απόλυση παρότι με βάση την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να ανανεωθούν οι συμβάσεις.
Εκτιμάται ότι οι εν λόγω συνάδελφοι που έχουν πρόβλημα με τις ανανεώσεις δεν ξεπερνούν τους 20.
Ζητάμε από την υπηρεσία σας να αιτηθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Επικρατείας την εξαίρεση από την αναστολή των ανανεώσεων λόγω εκλογών για να μην απολυθούν προσωρινά οι συνάδελφοι.
Επειδή το Συμβούλιο Επικρατείας μπορεί να καθυστερήσει ημέρες, μπορείτε με διασταλτική ερμηνεία της παρούσας εξαίρεσης που λάβατε να συμπεριληφθεί και το πρόγραμμα των 4.000 με δεδομένο ότι αφορά μακροχρόνια ανέργους.
Εάν σταματήσουν οι συνάδελφοι να εργάζονται έως το σχηματισμό Κυβέρνησης σε κάποια Νοσοκομεία όπως της Λαμίας, θα δημιουργηθούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ