Print Email

Ανακοινώσεις

22.05.2023

Διευκρινίσεις για την αντιστοίχιση του υπηρετούντος Υγειονομικού Προσωπικού σε κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες σύμφωνα με το νέο προσοντολόγιο-κλαδολόγιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

ΑΘΗΝΑ 19/05/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1152

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για την αντιστοίχιση του υπηρετούντος Υγειονομικού Προσωπικού σε κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες σύμφωνα με το νέο προσοντολόγιο-κλαδολόγιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπάρχει η ανησυχία στο Νοσηλευτικό Προσωπικό Νοσοκομείων για την αντιστοίχιση του υπηρετούντος προσωπικού σε κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες σύμφωνα με το νέο προσοντολόγιο-κλαδολόγιο ΠΔ. 85/2022 (ΦΕΚ 232 Α΄).
Η αντιστοίχιση των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι υποχρεωτική από τις Διοικήσεις, διαφορετικά ο φορέας δεν μπορεί να κάνει επιλογές Προϊσταμένων, αποκλείεται από το προγραμματισμό προσλήψεων κ.α.
Το Νοσηλευτικό προσωπικό αντιστοιχίζεται με βάση το νέο προσοντολόγιο – κλαδολόγιο ως εξής:
Ειδικότητα ΠΕ Νοσηλευτών - Κλάδος ΠΕ Νοσηλευτικής
Ειδικότητα ΤΕ Νοσηλευτών - Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής
Ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών -Κλάδος ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
Ουσιαστικά χωρίς αλλαγές από το υφιστάμενο.
Η κατανομή αυτή του προσωπικού ουδεμία σχέση έχει με την διεκδίκηση και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Φυσικά δεν δημιουργεί τετελεσμένα στο βασικό μας αίτημα για την σύσταση ενιαίου κλάδου.
Σας κοινοποιούμε τις σχετικές σελίδες του προσοντολογίου – κλαδολογίου που αφορούν το Νοσηλευτικό Προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.