Print Email

Ανακοινώσεις

16.05.2023

Σχετικά με τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).

 

ΑΘΗΝΑ 16/5/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1140

 

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Με παρέμβασή μας σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και στην Διοίκηση της ΔΥΠΑ πήραμε τις εξής απαντήσεις για αιτήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στους άλλους φορείς της Δημόσιας Υγείας μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).
• Για τους συναδέλφους τους μακροχρόνια ανέργους 55-67.
Οι συνάδελφοι ως γνωστόν έχουν υπογράψει συμβάσεις για ένα 1+1 χρόνο. Σε πολλούς συναδέλφους τελειώνει ο πρώτος χρόνος τώρα την προεκλογική περίοδο και τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην ανανέωση της σύμβασης για το δεύτερο έτος. Επίσης δεν μπορούν να προσλάβουν νέους συναδέλφους μακροχρόνιους ανέργους μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για 1+1 χρόνο λόγω της προεκλογικής περιόδου. Η Διοίκηση του ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για την λύση των ανωτέρων αιτημάτων έχει ζητήσει την εξαίρεση από την τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται θετική απάντηση εντός της εβδομάδος. Ως εκ τούτου τα Νοσοκομεία θα μπορούν να προχωρήσουν και σε νέες προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων και σε ανανέωση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων.
• Για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας των 4.000 δέχτηκε την αδικία και μας είπαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε τροποποίηση της ΚΥΑ ώστε να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι 4.000 μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).
• Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχουν διανύσει οι συνάδελφοι με το πρόγραμμα των 4.000 ΟΑΕΔ. Πολλές διοικήσεις νοσοκομείων αρνούνται να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία των συναδέλφων που έχουν διανύσει με το πρόγραμμα των 4000 του ΟΑΕΔ, όταν παραιτούνται και προσλαμβάνονται με άλλη σχέση εργασίας στα Νοσοκομεία (επικουρικοί, μόνιμοι). Αυτό είναι παράνομο καθότι το πρόγραμμα αυτό είναι με κανονική εργασία αμειβόμενοι με το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων και αφορά μακροπρόθεσμα ανέργων. Ως εκ τούτου η προϋπηρεσία τους αναγνωρίζεται. Δεν αντιμετωπίζονται ως ωφελούμενοι εργαζόμενοι. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ μας ξεκαθάρισε ότι η προϋπηρεσία τους αναγνωρίζεται κανονικά και όποιο Νοσοκομείο έχει αρνητική αντιμετώπιση να υποβάλλει σχετικό ερώτημα στην διοίκηση της ΔΥΠΑ.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) και του Υπουργείου Εργασίας. θα παρέμβουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων που εργάζονται στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.