Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

19.01.2023

Ευθύνη της Μονάδας η διενέργεια δωρεάν test στους πλήρως εμβολιασμένους συναδέλφους

 

ΑΘΗΝΑ 18/01/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 773

 

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΧΠ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ευθύνη της Μονάδας η διενέργεια δωρεάν test στους πλήρως εμβολιασμένους συναδέλφους.

Συνάδελφοι,
Η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΔΑΔ/Φ.69/221/οικ.128 που αναφέρεται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19, ορίζει ότι το προσωπικό των Μονάδων Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Θεραπευτηρίων Χρόνιων Πασχόντων, κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και παραρτήματα των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ανά Περιφέρεια που φιλοξενούν ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και χρόνιων πασχόντων που είναι πλήρως εμβολιασμένο, υποχρεούται σε εργαστηριακό έλεγχο τουλάχιστον μία (1) φορά εβδομαδιαίως (ταχύ αντιγονικό ή μοριακό τεστ). Δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτή τη περίπτωση η διενέργεια τεστ επι πληρωμή των συναδέλφων.
Σαφώς το κόστος του τεστ στους πλήρως εμβολιασμένους συναδέλφους αναλαμβάνει το Δημόσιο. Εξάλλου στις περιπτώσεις των συναδέλφων που απαιτείται rapid test επί πληρωμή, ευκρινώς η εγκύκλιος το ορίζει.
Είναι υποχρέωση της Προνοιακής Μονάδας να καλεί τον ΕΟΔΥ να προσέρχεται τακτικά στην Μονάδα, προκειμένου να υποβάλλονται σε rapid test οι εργγαζόμενοι.
Διαφορετικά η όποια ευθύνη μη διενέργειας του test είναι αποκλειστικά ευθύνη της Μονάδας ή του ΕΟΔΥ που καλείται από τη Μονάδα και δεν προσέρχεται.
Δεν είναι δυνατόν να καλείται ο εργαζόμενος να πληρώνει το test όταν πράττει ότι ορίζει το Κράτος για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.
Καλύπτουμε και στηρίζουμε τους πλήρως εμβολιασμένους συναδέλφους να μην κάνουν τα test επί πληρωμή. Να τεθεί προ των ευθυνών η Διοίκηση της Μονάδας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ