Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

15.11.2022

Διακήρυξη για την 49η Αγωνιστική Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΑΘΗΝΑ 15/11/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 587

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου. Κορυφαία αντίσταση που συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Σήμερα, μετά από 12 χρόνια μνημονίων που ΔΙΕΛΥΣΑΝ τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά και Δικαιώματα, τα μηνύματα εκείνης της εποχής ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρα και έχουν διαχρονική αξία.
Η κοινωνία δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από την πανδημία, από την ενεργειακή κρίση και από την ακρίβεια. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία δίνουν άνισο αγώνα μέσα σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζει το σύστημα. Οι υγειονομικοί δίνουν και τη ζωή τους, αγωνίζονται για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση από την κυβέρνηση.
Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας για την επίλυση αιτημάτων όπως είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ισχυρή δημόσια υγεία, μονιμοποίηση των επικουρικών και ΣΟΧ, άρση αναστολών εργασίας.
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ, πιστή στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
ΤΙΜΟΥΜΕ και συνάμα αγωνιζόμαστε για τα αιτήματά μας.

Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ