Print Email

Ανακοινώσεις

29.06.2022

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την στάση εργασίας και την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Ευαγγελισμός για την εκδικητική απόλυση του γιατρού Νικ. Σκούφογλου και την συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Τατιάνας Ευαγγελοπούλου την Τρίτη 28/06/2022.

 

ΑΘΗΝΑ 29/06/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 81

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την εκδικητική απόλυση του γιατρού Νικ. Σκούφογλου και την συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφισσας Τατιάνας Ευαγγελοπούλου μέλους της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και αναπλ. Γραμματέα του ΣΕΝΕ

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει την στάση εργασίας και την κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ) την Τρίτη 28/6 στις 10πμ και καταδικάζει απερίφραστα:
- Την εκδικητική απόλυση του ειδικευόμενου γιατρού Νικ. Σκούφογλου ειδικευόμενου Ορθοπεδικού γιατρού στον Ευαγγελισμό, όπως και την απόλυση των 7 ειδικευόμενων Παθολόγων και Παιδιάτρων του νοσοκομείου της Καστοριάς (με επίκληση αδυναμίας εξυπηρέτησης του κόστους μισθοδοσίας τους). Σε μια εποχή που νομοθετούνται κίνητρα παραμονής στα νοσοκομεία για να καλυφθεί έστω μικρό μέρος των τεράστιων αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, η κυβέρνηση και οι διοικήσεις τους πετάνε στο δρόμο γιατρούς οι οποίοι μάλιστα, έχουν ολοκληρώσει την ειδίκευσή τους και μπορούν να προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στο διάτρητο ΕΣΥ,
- Το νέο «μπαραζ» μετακινήσεων διοικητικών υπαλλήλων του Ευαγγελισμού αιφνίδια, με διαδικασίες αδιαφανείς κι αναξιοκρατικές. Η κατάσταση αυτή, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε τόσο στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας ουδεμία σχέση έχει με τις υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά αντίθετα, δημιουργεί συνθήκες αποδόμησης των υπηρεσιών.
- Την προσπάθεια έκθεσης και κατ’ ουσίαν παρεμπόδισης άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων της επί δεκαετίες συνδικαλίστριας Τατιάνας Ευαγγελοπούλου (σήμερα, αναπλ. Γραμματέα του ΣΕΝΕ & μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ) με την «ανάθεση άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένης» στο Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Είναι σε όλους πια ξεκάθαρο - έπειτα κι από το «εντέλλεσθε» που κατά πρωτοφανή τρόπο της επιδόθηκε από την Διοίκηση - ότι δεν πρόκειται για αναβάθμιση αλλά για απόπειρα απενεργοποίησής της και ενσωμάτωσης σ’ ένα Τμήμα που αποτελεί μηχανισμό που συστάθηκε για να υλοποιήσει τις πολιτικές αξιολόγησης δομών και προσωπικού υπό το πρίσμα του κόστους-οφέλους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ακόμη και σε ευθεία σύγκρουση με τις ανάγκες περίθαλψης του λαού μας. Στηρίζουμε τη συναδέλφισσα με όποιον τρόπο απαιτηθεί, καθώς ήδη δυο φορές έχει εγγράφως και αιτιολογημένα αποποιηθεί την ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένης, όπως έχει δικαίωμα.

Αυτή η ακραία αυταρχική ενέργεια κατά των συναδέλφων του Ευαγγελισμού δεν είναι πρωτοφανής. Βρίσκεται σε συνάφεια και συνέχεια σειράς ανάλογων ενεργειών της διοίκησης κατά εργαζομένων υγειονομικών στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το χτύπημα των συναδέλφων από τα ΜΑΤ μέσα στον Ευαγγελισμό μπροστά στα ΤΕΠ έπειτα από πρόσκληση του ίδιου Διοικητή κ. Γρηγορόπουλου, ενώ διαδήλωναν ειρηνικά απαιτώντας προσωπικό για τα νέα χειρουργεία (2014). Από τότε, και πιο έντονα μετά την επαναφορά του ίδιου Διοικητή μετράμε αθρόες τιμωρητικές μετακινήσεις υπαλλήλων που διεκδίκησαν τα νόμιμα, πάμπολλα παραδείγματα αδιαφάνειας κι αναξιοκρατίας (βλ. εργολαβίες), «βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων και φυσικά, πάγια άρνηση να δει (όπως εκ του νόμου) υποχρεώνεται το ΔΣ του σωματείου.
Καλούμε εδώ και τώρα τον υπουργό υγείας και τους άλλους πολιτικούς προϊσταμένους του διοικητή, να σταματήσουν τον αυταρχικό και ακραία αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει και μας γυρίζει σε «μαύρες εποχές». Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας προετοιμάζοντας τη δική μας αποφασιστική απάντηση.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη και κάθε συνάδελφο ως πρώτη απάντηση να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση του ΣΕΝΕ την ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ώρα 8πμ μπροστά στα ΤΕΠ.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ !

 


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.