21.06.2022

Ομόφωνη καταδίκη και αναγκαιότητα άμεσης απόσυρσης της μήνυσης κατά συνδικαλιστών

ΑΘΗΝΑ 21/06/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 46

ΠΡΟΣ 1. ΑΔΕΔΥ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝ ΡΙΟΥ

Η Ε.Ε και το Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζουν ΟΜΌΦΩΝΑ τη μήνυση της κ. Φιλντισένιου, συνδικαλίστριας στο ΠΓΝ Ρίου κατά της Παράταξης ΆΡΜΑ και του μέλους της Ε.Ε Παναγιώτη Παντέλη καθώς και της Αγγελικής Δημοπούλου, μέλος της παράταξης ΑΡΜΑ στο ΠΓΝ Ρίου.
Προξενεί δε εντύπωση, το ότι ενώ η ανακριτική διαδικασία έθεσε αρχικά την υπόθεση στο Αρχείο, έγινε δεκτή ένσταση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η υπόθεση στο Ακροατήριο και να δικάζονται οι συνάδελφοι στις 10-10-2022 για Συκοφαντική Δυσφήμιση άπαξ και κατά εξακολούθηση , αδίκημα ιδιαίτερα σοβαρό.
Πάγια και σταθερή Θέση της ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι τα ζητήματα και προβλήματα που δημιουργούνται στη Συνδικαλιστική καθημερινότητα πρέπει να επιλύονται εντός των Συνδικαλιστικών ορίων και θεσμικών οργάνων και δεν είναι επιθυμητή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την επίλυση τους.
Η Ε.Ε και το Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ στηρίζουν Νομικά και με τη παρουσία τους , σαν μάρτυρες υπεράσπισης του διωκόμενους συνδικαλιστές εις βάρος των οποίων έχει ασκηθεί μήνυση και θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστεί ή προκύψει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και η συναίνεση και δεν θα οδηγηθούμε στη διεξαγωγή της Δίκης.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει την επιθυμία και τη θέληση να εργαστεί για τη επίλυση του θέματος και καλούμε και τη συνάδελφο κα. Φιλντισένιου, αισθανόμενη τη κρισιμότητα των περιστάσεων να πράξει αναλόγως, κατανοώντας πλήρως τα αδιέξοδα που θα προκύψουν από οποιαδήποτε Δικαστική απόφαση που θα υπάρξει ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ