Print Email

Ανακοινώσεις

24.02.2022

Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 26/02/2022 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

ΑΘΗΝΑ 24/02/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5728

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 12μμ. στην Πλατεία Συντάγματος που οργανώνουν τα Συνδικάτα και φορείς ενάντια στην ακρίβεια.
Η ακρίβεια τσακίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας. Την ώρα που περικόπτονται ή στην καλύτερη των περιπτώσεων παραμένουν παγωμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις.
Το Σάββατο 26/02/2022 κλείνουμε 2 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο απολογισμός θλιβερός. Δεν προλαβαίνουμε να «μαζεύουμε» τους νεκρούς από τα Νοσοκομεία.
Τον πρώτο χρόνο χάθηκαν 6.500 άνθρωποι από κορωνοϊό και το δεύτερο χρόνο παρ’ ότι υπήρχαν οι εμβολιασμοί, μακρύς χρόνος να οργανωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας χάθηκαν 19.000 άνθρωποι. Από τις ΜΕΘ εξήλθαν μόνο 4.200 ασθενείς και πλέον των 18.000 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Όλοι κατά βάση οι σοβαρά ασθενείς θα πρέπει να δίνουν τη μάχη για τη ζωή εντός ΜΕΘ και όχι να γίνεται επιλογή ασθενών. Πολυτέλεια οι ΜΕΘ κατά τον κο Μητσοτάκη.
Με αυτά τα δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα αναδεικνύονται οι παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη.
Τα νοσοκομεία διαθέτουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές. Σε πολλά δεν υπάρχει επαρκή οξυγόνο. Δεν σηκώνουν τα δίκτυα λόγω αυξημένων αναγκών. Το προσωπικό γονάτισε από την κούραση. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι, παθολόγοι και τα περιστατικά κορωνοιού τα φροντίζουν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (αλλεργιολόγοι, οφθαλμίατροι κλπ). Σε σχέση με πέρυσι είμαστε 10.000 λιγότεροι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι 1 δις ευρώ και οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5%. Η ιχνηλάτηση αφέθηκε στην τύχη και στις τσέπες των πολιτών. Τα τεστ κορωνοιού δεν συνταγογραφούνται, δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν χορηγούνται δωρεάν. Είναι σε διατίμηση 47 ευρώ όταν η τιμή που αγοράζουν τα νοσοκομεία είναι λιγότερη των 18ευρώ. Οι πρωτοβάθμιες μονάδες στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, υποδομών και υλικών. Αποψιλώθηκαν από προσωπικό για να καλύπτουν ανάγκες των νοσοκομείων.
Αντί λοιπόν να σκύψουν το κεφάλι οι κυβερνώντας να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επαρκή εξοπλισμό και στελέχωση συνεχώς ανακοινώνουν τις προθέσεις για ιδιωτικοποίηση (ακόμη και τώρα!!!) για κατάργηση – συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Αν. Υπουργού Υγείας στην τελευταία συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ. Όποια Υγειονομική Μονάδα δεν είναι παραγωγική θα κλείνει!!! Υπάρχουν σήμερα Υγειονομικές Μονάδες είπε που έχουν υπεράριθμο προσωπικό!!!
Κυρία Υπουργέ, οι Υγειονομικές Μονάδες δεν είναι υποκαταστήματα Τραπεζών που όταν δεν είναι παραγωγικές, κερδοφόρες κλείνουν. Που είδατε εσείς το υπεράριθμο προσωπικό;
4.700 συνάδελφοι βρίσκονται άδικα χωρίς υγειονομικό όφελος 7 μήνες σε αναστολή εργασίας χωρίς ευρώ μισθό. Ο μισθός των υγειονομικών πενιχρός και ετοιμάζονται να περικόψουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ, δεν χαρακτηρίζουν εργατικό ατύχημα το θάνατο των συναδέλφων από κορωνοϊό και βρίσκονται σε απόγνωση οι οικογένειες.
Σε ομηρία οι Συμβασιούχοι, αντιμέτωποι με τις απολύσεις. Επιστρέφουν οι εργολάβοι και ο εργασιακός μεσαίωνας στη Δημόσια Υγεία.
Ξεσηκωνόμαστε.

Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.