Print Email

Ανακοινώσεις

11.01.2022

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους κατηγορούμενους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ημέρα επετείου της δολοφονίας τους Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

ΑΘΗΝΑ 11/01/22
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5483

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 29 Νοεμβρίου 2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλούνται να δικαστούν ως κατηγορούμενοι 62 διαδηλωτές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ημέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα, κόντρα στην απαγόρευση διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι για διασπορά μεταδοτικής νόσου, ενώ σε πολλούς προστέθηκε και η κατηγορία για απείθεια, λόγω άρνησης να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι οι συλληφθέντες τηρούσαν τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
Πολλοί από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν πριν καν κατεβούν στο δρόμο, όταν ήταν ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο ή έξω από γραφεία,
Οι συλλήψεις που έγιναν την ίδια μέρα σε πολλές πόλεις αποτέλεσαν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020.
Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση της ΝΔ που, με την απαράδεκτη πολιτική της «ατομικής ευθύνης» αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των λαϊκών οικογενειών. Που ακόμα και σήμερα, που καταγράφονται δεκάδες νεκροί καθημερινά και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με COVID αρνείται την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας σε εργασιακούς χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία και σχολές καθώς και την επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Ταυτόχρονα, αξιοποιεί την επιδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και Ασφάλιση αλλά και για να επιφέρει νέο χτύπημα στα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Απόδειξη γι' αυτό ήταν οι δεκάδες αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Γνωρίζουμε ότι ο κρατικός αυταρχισμός συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική και εντείνεται ενόψει τη προσπάθειας εφαρμογής ακόμη σκληρότερων αντιλαϊκών μέτρων, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη). Αντιλαϊκά μέτρα που είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δις ευρώ για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, από το Ταμείο Ανάκαμψης, και για τα οποία «περισσεύουν» οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων κομμάτων της άρχουσας τάξης.
Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Προειδοποιούμε ότι θα υπερασπισθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δε σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 62 συλληφθέντες διαδηλωτές και απαιτούμε να αθωωθούν και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.