10.08.2021

ΑΘΗΝΑ 10/08/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4768

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 με βάση τις διατάξεις περί της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων οι ανεμβολίαστοι των Προνοιακών Μονάδων που περιθάλπουν ηλικιωμένους και χρόνιους πάσχοντες.
Παρ’ ότι απομένουν τέσσερις ημέρες ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος με την οποία εξειδικεύεται ο νόμος και συστήνονται οι Υγειονομικές Επιτροπές οι οποίες θα εξετάσουν τα αιτήματα εξαίρεσης των συναδέλφων από τον εμβολιασμό.
Μετά την έκδοση της εγκυκλίου έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε δικαστικά για να ακυρώσουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Συνεχίζουμε την απεργία αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή της συλλογής των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.
Παράλληλα με την απεργία αποχή για όλους θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι για λόγους υγείας να καταθέσουν το αίτημά τους για εξαίρεση στις υπηρεσίες τους ώστε να περάσουν από τις Υγειονομικές Επιτροπές.
300 Προνοιακοί υπάλληλοι στους 1500 συνολικά που αφορά ο νόμος, την Δευτέρα 16 Αυγούστου εάν εφαρμοστεί τίθονται σε αναστολή καθηκόντων. Καμία πρόβλεψη δεν έχει γίνει για την αντικατάσταση του εν λόγω προσωπικού.
Οι Προνοιακές Μονάδες εάν εφαρμοστεί ο νόμος την Δευτέρα 16 Αυγούστου θα αναστείλουν τη λειτουργία τους με απρόβλεπτες συνέπειες για τα άτομα με αναπηρία και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Δεν θα επιτρέψουμε σε μία τέτοια ευαίσθητη περίοδο εν μέσω πανδημίας να ανασταλεί η λειτουργία των Προνοιακών Μονάδων με την αναστολή καθηκόντων στους ανεμβολίαστους συναδέλφους. Εξάλλου στις Δημόσιες Προνοιακές Μονάδες τηρήθηκε απαρέγκλιτα το Υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν προκύπτουν εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ