Print Email

Ανακοινώσεις

05.08.2021

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.

ΑΘΗΝΑ 5/8/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4757

ΠΡΟΣ : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Απεργία – Αποχή κατά της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων.
Η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε εγκαίρως προς πάσα κατεύθυνση την θέση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας. Εξάλλου έχουμε εμβολιαστεί με το καθολικό ποσοστό 90% εάν συνυπολογίσει κανείς όσους διαθέτουν φυσική ανοσία, πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη πληθυσμιακή ή επαγγελματική ομάδα. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας για να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, τους συναδέλφους και τον εαυτό τους. Ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μας στοχοποιεί και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσον.
Παρότι απομένουν 26 ημέρες έως την εφαρμογή του νόμου, ακόμα δεν έχει εκδοθεί κανονιστική πράξη (εγκύκλιος, υπουργική απόφαση) που να καθορίζει τις διαδικασίες εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Διοικήσεις Νοσοκομείων ερμηνεύοντας το νόμο κατά το δοκούν έχουν εκδώσει οδηγίες εφαρμογής του νόμου και πιέζουν τους συναδέλφους να συμμορφωθούν.
Προκηρύσσουμε Απεργία - Αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή κατάθεσης ή όποιου άλλου τρόπου επιλέγουν οι Διοικήσεις από τους συναδέλφους του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου από το καθήκον της συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού.
Δεν θα επιτρέψουμε 10.000 συνάδελφοί μας σε 26 ημέρες να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων επ’ αόριστο και να διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς επίσης δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι Προνοιακές μονάδες σε 11 ημέρες από σήμερα με την αναστολή καθηκόντων περί των 500 προνοιακών υπαλλήλων. Και μάλιστα όπως προβλέπουν οι ειδικοί στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.
Θα ακολουθήσουν Εξώδικα της Ομοσπονδίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία θα σας κοινοποιηθούν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.