Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

01.06.2021

Να ανακληθεί τώρα η διαγραφή της Βάσως Βουτσινά από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

ΑΘΗΝΑ 1/6/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4504

ΠΡΟΣ: Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Κεφαλονιάς

Να ανακληθεί τώρα η διαγραφή της Βάσως Βουτσινά
από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς



Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί ότι η απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς να διαγράψει από μέλος την Βάσω Βουτσινά επειδή σχολίασε στα μέσα ενημέρωσης την δράση του διοικητικού συμβουλίου είναι απαράδεκτη, μας γυρίζει σε άλλες εποχές και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών.
Η απόφαση αυτή, αν υλοποιηθεί, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους στο συνδικαλιστικό κίνημα αφού θα δίνεται η εντύπωση ότι οι συνδικαλιστικές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μέσα σε σωματεία μπορούν να αντιμετωπιστούν με την διαγραφή όσων εκφράζουν μια διαφορετική άποψη.
Οι συνδικαλιστικές διαφορές δεν λύνονται με διαγραφές και φίμωση της διαφορετικής άποψης αλλά με ενημέρωση των εργαζομένων και δημόσια αντιπαράθεση.
Η διαγραφή μελών από τα Σωματεία είναι μια ακραία απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση μέσα από μαζικές διαδικασίες βάσης (Γενικές Συνελεύσεις) με πολύ αυξημένη πλειοψηφία και σε καμία περίπτωση απέναντι σε μέλη των Σωματείων που εκφράζουν μια διαφορετική γνώμη ή εκτίμηση.
Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Κεφαλονιάς να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που θα ενισχύσουν την συλλογική δράση των εργαζομένων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την περίοδο που η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τα Σωματεία και την συνδικαλιστική δράση με τις ρυθμίσεις που προωθεί στο αντεργατικό νομοσχέδιο.
Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση για διαγραφή της συναδέλφου Βάσως Βουτσινά από μέλος του Σωματείου και να αποτραπούν στο μέλλον αντίστοιχες πρακτικές μέσα στο υγειονομικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ