Print Email

Ανακοινώσεις

04.03.2021

Αποτελέσματα τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Εργασίας κο Τσακλόγλου

 

ΑΘΗΝΑ 4/3/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4206

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/3/2021 τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Εργασίας κοΤσακλόγλου, για τα αιτήματα που είχαμε θέσει ως θέματα συζήτησης. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Γεν. Γραμματέας κα Στρατινάκη.
Για το θέμα: «Χαρακτηρισμός θανάτου συναδέλφου από κορωνοιό ως εργατικό ατύχημα» μας δόθηκε ως απάντηση από την κα Στρατινάκη, ότι είναι στην διαδικασία αναγνώρισης ως επαγγελματική ασθένεια, λόγω επαγγελματικού κινδύνου και υπάρχει και το Προεδρικό Διάταγμα 102/2020, προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρόταση της υπηρεσίας είναι η έκδοση από τον ΕΦΚΑ Προεδρικό Διάταγμα που θα περιλαμβάνει το Δημόσιο και την αναδρομικότητα αναγνώρισης ως επαγγελματική ασθένεια και χαρακτηρισμό της ως εργατικό ατύχημα το θάνατο των συναδέλφων από κορωνοϊό.
Για το θέμα: «Ένταξης στα ΒΑΕ» η απάντηση που μας δόθηκε από τον Υφυπουργό ήταν ότι το Υπουργείο εξετάζει όλες τις παραμέτρους, ότι επεξεργάζεται από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, η πρόταση της Επιτροπής Μπεχράκη που κατατέθηκε. Επιπλέον πρέπει να γίνει συζήτηση και με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.