Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

22.12.2020

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει ψήφισμα συμπαράστασης στην Αναστασία Παπαχρίστου για την πειθαρχική ποινή σε βάρος της ως εργαζόμενη των ΟΤΑ από Δήμαρχο με στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής της δράσης.

 

ΑΘΗΝΑ 22/12/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:3909

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Αναστασία Παπαχρίστου

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες της έντασης των εκβιασμών και των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος εργαζομένων των ΟΤΑ, από Δημάρχους, με στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.
Ένα τέτοιο παράδειγμα αυταρχισμού αποτελεί η περίπτωση του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, του οποίου αποτελεί πάγια τακτική η στοχοποίηση οποιαδήποτε φωνής αντιδρά και αντιστέκεται στις αντεργατικές επιλογές του.
Στο στόχαστρο του Δημάρχου αυτή τη φορά βρέθηκε η εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και αναπληρώτρια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών. Ο δήμαρχος Αλίμου επέβαλε πειθαρχική ποινή στη συνάδελφο επειδή υπερασπίστηκε το ωράριο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Ετοιμάζεται να της επιβάλει νέα πειθαρχική ποινή γιατί ήταν μάρτυρας υπεράσπισης απολυμένης συναδέλφου, στα δικαστήρια κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόλυσης. Την καλεί εκ νέου σε απολογία δήθεν για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην προϊσταμένη, επειδή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συναδέλφων της.
Δεν είναι μεμονωμένη η περίπτωση του δημάρχου Αλίμου. Μια σειρά δημάρχων στο Περιστέρι, στην Κύμη και αλλού ακολουθούν κατά πόδας την κυβέρνηση και επιδίδονται σε κρεσέντο αυταρχισμού και πειθαρχικών διώξεων.
Η E.E της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει τον αυταρχισμό και τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εργαζόμενων και συνδικαλιστών. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι πειθαρχικές ποινές σε βάρος της εργαζόμενης Αναστασίας Παπαχρίστου.
Απαιτούμε να αποσυρθούν στο σύνολο τους οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί σε εργαζόμενους επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ