Print Email

Ανακοινώσεις

07.08.2020

Η ΠΟΕΔΗΝ σθεναρά αγωνίζεται για τη σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος του Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ και της Παράταξής του

ΑΘΗΝΑ 06/08/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3271

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ

ΚΟΙΝ.: ΑΔΕΔΥ

 

Συνάδελφοι,
Δεν είναι συνδικαλιστικά ορθό να καταγγέλλονται μεμονωμένα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ για αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται συλλογικά και με την εκάστοτε πλειοψηφία. Εξάλλου ο Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και η παράταξη της ΔΑΚΕ έχουν ταχθεί υπέρ του Ενιαίου Κλάδου ξεκάθαρα στο Γενικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ. Ως εκ τούτου θεωρούμε την καταγγελία στο πρόσωπο του Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ ως άκαιρη και αντισυνδικαλιστική μέθοδο που δεν ενώνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Επιπλέον ο Γραμματέας έχει υπογράψει όλες τις αποφάσεις και τα έγγραφα της ΠΟΕΔΗΝ για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι καταστατικά ορθό να κοινοποιούνται έγγραφα των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στην ΠΟΕΔΗΝ σε συλλογικότητες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο θεσμοθετημένο κίνημα.
Η ΠΟΕΔΗΝ με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου της έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού. Στην πρόθεση του Υπουργείου να διαιρέσει το νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποίησε δύο μεγάλες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας και στις έδρες των ΔΥΠΕ πανελλαδικά, έκανε αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα και κατάφερε να αποτρέψει τη μεθόδευση του Υπουργείου να συστήσει δύο κλάδους νοσηλευτικού προσωπικού.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή που αποφασίστηκαν οι εν λόγω απεργιακές κινητοποιήσεις τέθηκε το ζήτημα της συλλογής υπογραφών υπέρ του ενιαίου κλάδου και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ επειδή εκτιμήσαμε ότι η προσπάθεια συλλογής υπογραφών θα διαιρέσει, θα διχάσει το νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να διαρραγεί η καθολικότητα του αιτήματος για τη σύσταση ενιαίου κλάδου.
Εξάλλου καταγγείλαμε και την προσπάθεια συλλογής υπογραφών από τις Διευθύντριες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας υπέρ του ξεχωριστού κλάδου.
Με βάση αυτή την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ δεν κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο Υγείας τη συλλογή υπογραφών από τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Δημοσιοποιήσαμε όμως το ζήτημα από την ιστοσελίδα της ΠΟΕΔΗΝ. Θεωρήσαμε ότι αν κοινοποιήσουμε τις συλλογές υπογραφών υπέρ του ενιαίου κλάδου από δύο Νοσοκομεία είμαστε υποχρεωμένοι το επόμενο χρονικό διάστημα να κοινοποιήσουμε και τις υπογραφές του νοσηλευτικού προσωπικού από τα υπόλοιπα νοσοκομεία για να φαίνεται η καθολικότητα στην διεκδίκηση του αιτήματος. Αυτό όμως ήταν αντίθετο με τις αποφάσεις της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη στιγμή έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθεί τη σύσταση ξεχωριστών κλάδων στο νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα έχει εξηγήσει επαρκώς ότι αυτό θα διαλύσει τη λειτουργία των Νοσοκομείων. Η ΠΟΕΔΗΝ βγήκε μπροστά και απέτρεψε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας το ίδιο θα πράξει τώρα και στο μέλλον.
Διεκδικούμε δυνατά αποφασιστικά τη σύσταση ενιαίου κλάδου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.