Print Email

Ανακοινώσεις

26.06.2020

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας και 8.30πμ. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

 

ΑΘΗΝΑ 26/06/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3079

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας
8:30πμ Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Συνάδελφοι,

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ειδικά τώρα μετά την πανδημία και τα χειροκροτήματα.
Πέραν του κορωνοϊού οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.
Αρκετοί συνάδελφοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κλπ).
Το νοσηλευτικό προσωπικό πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα.
Το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι.
Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες.
Όλοι πλέον έχουμε ασφαλιστικό φορέα τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι.
Ο Υπουργός Εργασίας είχε πει ότι περιμένει το πόρισμα της επιτροπής για να αποφασίσει την ένταξή μας.
Η Επιτροπή που έχει ως έργο την αναμόρφωση χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και όχι την ένταξή μας στα ΒΑΕ έχει πάρει παράταση έως τέλος Οκτωβρίου 2020.
Την Τρίτη 30/6/2020 θα υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τις δεσμεύσεις στη Κυβέρνηση με ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση 08:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.