Print Email

Ανακοινώσεις

29.04.2020

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά 2020

ΑΘΗΝΑ 29/04/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2793

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Σήμερα εν έτη 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.
Οι στρατιώτες με τις άσπρες ποδιές κατά πολλούς ήρωες συνεχίζουν να πολεμούν την πανδημία σε αντίξοες συνθήκες αντιμέτωποι με τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος.
Τώρα που τα χειροκροτήματα καταλάγιασαν θα υπενθυμίζουμε καθημερινά με αγώνες στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για το υγειονομικό προσωπικό που δεν είναι ενταγμένο στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και δεν αμείβεται με αξιοπρεπείς μισθούς.
Πρωτομαγιά των αγώνων για ίσες ευκαιρίες, για κοινωνική δικαιοσύνη, για εργατικά δικαιώματα, για προστασία των κοινωνικών αγαθών.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που είχε λοιδορηθεί στο παρελθόν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι αποδεκατισμένοι εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή. Νόσησαν και εκτέθηκαν αρκετοί.
Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε  καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Επειδή σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας υπάρχει κίνδυνος και δεύτερου κύματος της πανδημίας και επειδή εκτός αυτού χρειαζόμαστε ένα Δημόσιο Σύστημα που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών διεκδικούμε αταλάντευτα – αγωνιστικά την στήριξη της Δημόσιας Υγείας.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα ανάδειξης των αιτημάτων των εργαζομένων και απαιτούμε:

• Δωρεάν Δημόσια Υγεία
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Επαρκή χρηματοδότηση
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Συνέχιση, αύξηση και επέκταση της χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
• Αύξηση μισθών και εξαιρεσίμων
• Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Εκδίωξη των εργολάβων

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Αγωνιστικά προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

 

 

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.