Print Email

Ανακοινώσεις

26.03.2020

Μήνυμα της ΠΟΕΔΗΝ προς τους συναδέλφους που με ψηλά το κεφάλι δίνουν τη μάχη κατά του ιού

ΑΘΗΝΑ 26/03/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2765

Μήνυμα της ΠΟΕΔΗΝ προς τους συναδέλφους που με ψηλά το
κεφάλι δίνουν τη μάχη κατά του ιού

Συνάδελφοι,
Με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας είστε στην πρώτη γραμμή της μάχη κατά του νέου φονικού ιού. Φονικός ιός είναι γιατί σκοτώνει ανθρώπους. Καμία σημασία δεν έχει η ηλικία ή τα υποκείμενα νοσήματα όσων χάνουν τη μάχη για τη ζωή.
Σίγουρα θα θέλαμε να είναι καλύτερη η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας. Εξάλλου γι’ αυτό αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήταν πιο εύκολη η μάχη εάν είχαμε τα κατάλληλα εφόδια.
Με περισσότερο προσωπικό και μέσα θα μπορούσαμε να προστατέψουμε περισσότερο τους ασθενείς και τους εαυτούς μας.
Είμαστε υπερήφανοι για τη γενναιότητα και τον επαγγελματισμό που υποδεικνύουν οι υγειονομικοί τούτες τις δύσκολες ώρες. Δεν είναι μόνο οι Νοσηλευτές και οι γιατροί στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είναι οι καθαρίστριες που απολυμαίνουν και καθαρίζουν τους θαλάμους των ασθενών με τον ιό. Είναι το παραϊατρικό προσωπικό που κάνει τις εξετάσεις. Είναι το διοικητικό και το τεχνικό και όλο το προσωπικό που ρίχνεται στη μάχη.
Ασφαλώς και θέλαμε να είχαμε περισσότερα μέτρα προστασίας, για να δώσουμε τη μάχη και να κερδίσουμε τον πόλεμο. Να μην νοσήσουμε και αναγκασθούμε να μείνουμε σπίτι ή να περιθάλπουμε ο ένας τον άλλον.
Είμαστε επαγγελματίες. Δεν μας φοβίζει ο ιός αλλά τα μέσα που δεν έχουμε.
Ξέρουμε ότι ξεχειλίζει η αδικία αντιμέτωπής μας διαχρονικά από την πολιτεία. Την απόρριψη δίκαιων αιτημάτων για αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κ.α.. Όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος τον οποίο θα κερδίσουμε δεν θα αφήσουμε να μας ξεχάσουν για άλλη μία φορά με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Δεν θα αφήσουμε να ξεχάσουν τους ήρωες όπως αυτοί μας αποκαλούν.
Ζητήστε, απαιτήστε επαρκή μέτρα προστασίας και δώστε τη μάχη να σώσουμε και τον τελευταίο ηλικιωμένο, με υποκείμενα νοσήματα ασθενή.
Είμαστε βέβαιοι ότι το αυθόρμητο χειροκρότημα των απλών πολιτών θα γίνει κύμα συμπαράστασης για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας την επόμενη μέρα. Καλούμε την πολιτεία έστω και τώρα να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και να μας εφοδιάσει με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Δίνουμε τον αγώνα με δύναμη και αποφασιστικότητα. Δεν θα αφήσουμε τα προβλήματα και την αδιαφορία της πολιτείας στα δίκαια αιτήματά μας να μας πάρει από κάτω.
Θα νικήσουμε και η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει θα είναι καλύτερη για την κοινωνία μας με περισσότερη αλληλεγγύη και για εμάς τους υγειονομικούς. Θα μπουν μπροστά γι’ αυτό οι απλοί πολίτες.
Περαστικά στους συναδέλφους που νοσούν. Με ψηλά το κεφάλι δίνουμε μάχη ζωής. Η νίκη είναι δική μας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.