Print Email

Ανακοινώσεις

03.01.2019

Αποτελέσματα συνάντησης της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας σήμερα 3-1-2019. Μη δεσμευτικές οι απαντήσεις στα αιτήματά της

ΑΘΗΝΑ 3/01/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1112

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Συνάντηση με Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό. Μη δεσμευτικές απαντήσεις στα αιτήματα.
Ίδια κατάσταση για τη Δημόσια Υγεία σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

 

Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Παναττική Στάση Εργασίας και η Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας κος Ξανθό και θέσαμε το ζήτημα της προκήρυξης – παγίδας για το Επικουρικό προσωπικό που η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψήφιους. Ζητήσαμε την παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού έως τέλος του έτους 2019 και την παράτασης έκδοσης της προκήρυξης με νέα Νομοθετική Ρύθμιση. Επίσης ζητήσαμε την κάλυψη με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας και των 1.200 καθώς και την κάλυψη όλων των πτυχίων των υπηρετούντων. Οι ειδικές θέσεις επισημάναμε ότι πρέπει να δοθούν σε επόμενη προκήρυξη.
Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι το αίτημα είναι σωστό καθ’ ότι οι επικουρικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχει σκοπό μας είπε να προχωρήσουν σε Νομοθετική Ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων κα θα εκδώσουν νέα προκήρυξη που θα καλύπτει όλους τους υπηρετούντες με την αυξημένη μοριοδότηση.
Για τις ελλείψεις προσωπικού παρ’ ότι παραδέχθηκε ότι συνταξιοδοτούνται εφέτος 1.500 εργαζόμενοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία (1.200 λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί) μας ξεκαθάρισε ότι μόνο με έκπληξη θα υπάρξει νέα προκήρυξη μόνιμου προσωπικού.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Μας είπε ότι τα κονδύλια των Νοσοκομείων θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα εφέτος με πέρυσι και ως εκ τούτω δεν θα μπορούν να καλυφθούν σοβαρές λειτουργικές ανάγκες ζωτικής σημασίας.
Ζητήσαμε παράτασης της σύμβασης του πρώην εργολαβικού προσωπικού έως τέλος του χρόνου και ενιαία προκήρυξη.
Οι απαντήσεις δεν ήταν δεσμευτικές και οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.