Print Email

Ανακοινώσεις

26.10.2018

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ κρίνει σύννομες τις Συμβάσεις Εργασίας στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση στις οποίες απασχολείται σε μεγάλο ποσοστό πρώην εργολαβικό προσωπικό.

ΑΘΗΝΑ 26/10/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 856

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 

Συνάδελφοι,

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ κρίνει σύννομες τις Συμβάσεις Εργασίας στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση στις οποίες απασχολείται σε μεγάλο ποσοστό πρώην εργολαβικό προσωπικό.
Καλούμε την κυβέρνηση:
• Να εκδιώξει άμεσα τους εργολάβους από τα μισά Νοσοκομεία που συνεχίζουν τις εργολαβίες τους και μάλιστα με παράταση ανάθεσης στα περισσότερα εξ’ αυτών. Καταπατάνε κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των απασχολούμενων
• Να αναλάβουν πρωτοβουλίες άρσης των προσωρινών δικαστικών μέτρων που κέρδισαν οι εργολάβοι
• Να επανασυστήσει τις οργανικές θέσεις όπως σαφώς αναφέρεται στην Απόφαση κατά το οριζόμενο στο Ελληνικό Δίκαιο (άρθρο 103 παράγραφος 2 του Συντάγματος)
• Να μετατρέψει τις Συμβάσεις των πρώην εργολαβικών εργαζόμενων σε Αορίστου χρόνου, οι οποίοι απασχολούνται χρόνια στα Νοσοκομεία για λόγους Δημοσίου συμφέροντος. Η κυβέρνηση θέλει την ομηρία τους.

Μπορεί να καταργήθηκε το τρίμηνο της διακοπής μεταξύ δύο Συμβάσεων, να υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση στο πρώην εργολαβικό προσωπικό, κάθε φορά όμως που γίνεται προκήρυξη και νέα επιλογή προσωπικού πολλοί χάνουν τη δουλειά τους.
Βρίσκονται σε μία διαρκή ομηρία αντιμέτωποι με συμπεριφορές όπως του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας.
Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης.
Να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.