Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

11.09.2018

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με την Αν. Υπουργό Εργασίας κα Θ. Φωτίου για τους Επικουρικούς της Πρόνοιας

ΑΘΗΝΑ 11/9/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 670


ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με την Αν. Υπουργό Εργασίας κα Θ. Φωτίου για τους επικουρικούς της Πρόνοιας

Την Τετάρτη 5/9/2018 η Αν. Υπουργός Εργασίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για συνάντηση ως συνέχεια προηγούμενης συνάντησης. Θέσαμε το αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου του υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού ή εάν αυτό το αρνείται η κυβέρνηση την προκήρυξη θέσεων με μοριοδότηση που θα διασφαλίζει την πρόσληψή τους.
Εξηγήσαμε ότι η αδράνεια του Υπουργείου οδηγεί σε μη καταβολή της μισθοδοσίας κάθε μήνα και σε περισσότερο επικουρικό προσωπικό και μάλιστα κάποιοι αγανακτισμένοι παραιτούνται ή ακόμη και οι Διοικήσεις τους απολύουν.
Ταυτόχρονα στη συνάντηση θέσαμε τα ζητήματα των νέων Οργανισμών των προνοιακών Μονάδων, την τεράστια έλλειψη προσωπικού που οδηγεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού και καταργήσεις δραστηριοτήτων, την ιδιαίτερη σπουδή που δείχνουν οι Διοικήσεις να συμβεβληθούν με ιδιωτικές εταιρείες (έναντι αμοιβής) για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.
Η Υπουργός απάντησε ότι έχει καταλήξει σε προκήρυξη 280 θέσεων μονίμων υπαλλήλων σε αντίστοιχες ειδικότητες και φορείς με τους υπηρετούντες επικουρικούς. Με αυξημένη μοριοδότηση που θα προβλέπεται (δεσμεύτηκε) θα προσπαθήσουν να προσληφθούν οι υπηρετούντες.
Βρίσκεται σε εξέλιξη είπε ο διάλογος με τα Συναρμόδια Υπουργεία. Καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης θα είναι ο Σεπτέμβριος 2019 με ταυτόχρονη παράταση των συμβάσεων.
Για όσους παραιτήθηκαν επειδή δεν πληρώνονται (περί τους δέκα εργαζόμενους) ζητήσαμε και δεσμεύτηκε ότι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς δικαίωμα μισθού για το διάστημα που έλειπαν.
Για άλλες προσλήψεις προσωπικού δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση.
Για τους οργανισμούς είπε ότι είναι έτοιμοι, βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής από τα συναρμόδια Υπουργεία με τα οποία έχουν γίνει οι συνεννοήσεις. Είναι στη διάθεση των Σωματείων εάν τους ζητήσουν από τις Διοικήσεις.
Για την ακατανόητη βιασύνη Διοικήσεων να πάρουν μέτρα για τα προσωπικά δεδομένα και στο αίτημά μας για ενιαία στάση των υπηρεσιών σε όλο το Δημόσιο τομέα, είπε ότι θα παρέμβει.
Συμφωνήσαμε για νέα συνάντηση όταν θα καταλήξει το Υπουργείο στη πρόταση για το επικουρικό προσωπικό.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ