Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

28.11.2017

Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΘΗΝΑ 28/11/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3918

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Προκηρύσσουμε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας για όλο το προσωπικό 11πμ – 3μμ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Συγκέντρωση 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας

Συνάδελφοι,
Οι 10.000 και πλέον υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις στα Νοσοκομεία, στις άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ και την Πρόνοια είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Είναι αβέβαιη η δουλειά τους, καθ’ ότι η κυβέρνηση επιμένει να συντηρεί την ομηρία τους για ψηφοθηρικούς λόγους.
Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν τους νομιμοποίησε αλλά ανανέωσε τις συμβάσεις τους έως 31/12/2018 για να βρίσκονται σε εξάρτηση από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κατασκευάζει ως εχθρό το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους δικαστές για να κρύψει τις μεθοδεύσεις της.
Η κυβέρνηση μπορεί να δώσει άμεσα λύση.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και με βάση τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ως εκ τούτω με νομοθετική ρύθμιση πρέπει άμεσα οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε Συμβάσεις Αορίστου χρόνου.
Τα Νοσοκομεία χωρίς τους συμβασιούχους θα καταρρεύσουν. Η κυβέρνηση κατασκευάζοντας ενόχους τους δικαστές θέλει να κρατάει στο χέρι τους συμβασιούχους.
Αδιαφορεί για την αναγκαιότητα της μονιμοποίησής τους όχι μόνο για δικούς τους βιοποριστικούς λόγους, αλλά για να μείνουν όρθια τα Νοσοκομεία.
Δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία τους και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα έξοδά τους. Ίσως και την άλλη εβδομάδα δικάζεται τελεσίδικα η τύχη των συμβασιούχων στο I Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αντίστοιχο Εφετείο).
Η απόφαση 0243 Συν/ση 30η /31.10.2017 όμως του κλιμακίου προληπτικού ελέγχου δαπανών του I Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αντίστοιχο Πρωτοδικείο) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Είναι απορριπτική γιατί όπως λέει η απόφαση οι συμβασιούχοι υπερβαίνουν του 24μήνο συνεχούς απασχόλησης χωρίς διακοπή, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι απρόβλεπτές και επείγουσες ανάγκες και η σύμβαση έργου των πρώην εργολαβικών εργαζόμενων λέει η απόφαση προσμετράται στο 24μηνο καθ’ ότι υποκρύπτει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Στην απόφαση υπάρχει ισχυρή μειοψηφία του Προέδρου του τμήματος.
Η απόφαση παραπέμφθηκε για τελεσίδικη απόφαση το I Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αντίστοιχο Εφετείο). Η συζήτηση και η απόφαση αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Έως τότε απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
Η απόφαση του I Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακόμη και θετική ή συγγνωστή πλάνη να είναι δεν μας καλύπτει καθ’ ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι εξασφαλίζουν τη δουλειά τους έως 31/12/2018. Για ένα χρόνο ακόμη. Μετά το χρόνο τι θα γίνουν οι ίδιοι και τα Νοσοκομεία;
Διεκδικούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίησή τους.
Συνεχίζουμε

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ