Print Email

Ανακοινώσεις

12.05.2017

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2017

ΑΘΗΝΑ 12/5/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3105


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
12 Μαΐου 2017
ΑΠΟ ΤΟ 1965 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ένας ακόμη χρόνος , ένας ακόμη «εορτασμός» της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών. Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, η ημέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίζει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών στην κοινωνία. Ανεκτίμητη είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί για την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο και λειτούργημα το έργο τους. Και οι δύο χαρακτηρισμοί συνθέτουν άτομα με ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολύ ανθεκτικό ταυτόχρονα ψυχισμό. Άτομα που να μπορούν να αντιληφθούν κι αυτά που δεν λέγονται από τον συνάνθρωπο που φτάνει στην πόρτα των υπηρεσιών υγείας, άτομα που θα πρέπει, ξεπερνώντας τις προσωπικές, κοινωνικές και κυρίως επαγγελματικές δυσκολίες να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους και να προσφέρουν τα μέγιστα στον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη τους. Και μιλώντας για επαγγελματικές δυσκολίες επανερχόμαστε και επαναλαμβάνουμε αυτά που λέγονται και γράφονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια καθώς πέραν των άλλων προβλημάτων έχει προστεθεί η οικονομική κρίση με όλες τις συνέπειες , τραγικές πολλές φορές στους χώρους παροχής υγείας. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε ή να τις αναλύσουμε, τις ζούμε όλοι μας καθημερινά , θα σταθούμε όμως στις τραγικές πλέον συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών. Θα σταθούμε στην εργασιακή εξαθλίωση , στις απερίγραπτες εργασιακές συνθήκες , στα εξαντλητικά ωράρια, στην απίστευτη υποστελέχωση. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας που εξυπηρετεί αν δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο με ικανό αριθμό νοσηλευτών. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να αντικαταστήσει την προσφορά , την η συμμετοχή και την υποστήριξη των νοσηλευτών στον ασθενή.
Οι νοσηλευτές έχουν κάνει πολλά βήματα πέραν των προαπαιτούμενων για την προσωπική τους επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη και συνεχίζουν. Το γνωστικό και επιστημονικό επίπεδο είναι σε συντριπτικό ποσοστό πάρα πολύ υψηλό. Το αποδεικνύουν καθημερινά στις επάλξεις. Ας σταθούμε κι εμείς αρωγοί στον καθημερινό τους αγώνα, στην ενίσχυση και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, στο πλάι του επαγγελματία, συνανθρώπου και συναγωνιστή νοσηλευτή. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και μπορούμε περισσότερα. Με τις δυνάμεις μας ενωμένες και με το ίδιο όραμα σαν στόχο θα αγωνιστούμε και θα κερδίσουμε!
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με το Δελτίο Τύπου υπ’ αρ.πρωτ.2984/24.4.2017 περιέγραψε λεπτομερώς τις συνθήκες εργασίας και τα αιτήματα του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

***********************************************


ΑΘΗΝΑ 24/4/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2984

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Εάν χορηγηθούν τα νόμιμα δικαιώματα στο Νοσηλευτικό προσωπικό ως οφείλει η κυβέρνηση έκλεισαν τα Νοσοκομεία

• Λιγοστό, κουρασμένο με σημαντικά προβλήματα υγείας και άριστα εκπαιδευμένο το Νοσηλευτικό προσωπικό
35% οι κενές οργανικές θέσεις
• Οφείλονται 800.000 ΡΕΠΟ – ΑΔΕΙΕΣ περασμένων ετών.
• Εάν χορηγηθούν τα ρεπό στο Νοσηλευτικό προσωπικό θα λείψουν 4.500 για ένα έτος. Διπλάσιοι από τις προσλήψεις της κυβέρνησης
• Τουλάχιστον 200.000 ημέρες κατ’ έτος είναι οι εγκεκριμένες αναρρωτικές άδειες
• 4.500 αντιμετωπίζουν διαπιστωμένα προβλήματα υγείας. Πάνω από την 25ετία εμφανίζουν σημαντικά μυοσκελετικά προβλήματα
• Τρίτο Πάσχα μέσα. 1 Νοσηλευτής για 40 Ασθενείς. τρέχουν πανικόβλητοι. Ένας από τους λόγους που θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.
• 1.500 Νοσηλευτές αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, γραφεία Βουλευτών ή τις ΥΠΕ
• Οι Νοσηλευτές δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, παρ’ ότι μετά τα 25 έτη υπηρεσίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας
• Εξοντωτικά κυκλικά ωράρια
• 4.500 έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας
• 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης
• 1000 υπάλληλοι κατ’ έτος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, απουσιάζουν με άδεια μητρότητας (τοκετού – λοχείας) και άδεια ανατροφής παιδιού (πατέρες – μητέρες)
• 5.000 αιτήσεις εκκρεμούν για απαλλαγή από κυκλικά ωράρια ή βαριές εργασίες λόγω οικογενειακών προβλημάτων ή προβλημάτων υγείας
• Ψέματα – ψέματα – ψέματα
• Τηλεπροσλήψεις
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΕΤΕΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
 ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
 ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ Β.Α.Ε.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00 π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 10.00πμ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.