Print Email

Ανακοινώσεις

15.07.2016

Απόφαση - Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου 8/7/2016 (ΕΚΑΒ)

ΑΘΗΝΑ 14/7/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1956

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
8.7.2016

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στην συνεδρίασή του, στις 8/7/2016 ομόφωνα υιοθέτησε την παρακάτω καταγγελία – τρομοκρατία εκπροσώπων του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Το διάστημα που προηγήθηκε παρατηρήθηκαν από μέρους της Διοίκησης παρεμβάσεις-απειλές για :
1) Τηλεοπτικές συνεντεύξεις μελών του Σωματείου και εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
2) Προφορικές απειλές σε μέλη του Σωματείου.
3) ‘’Απουσιολόγοι’’ σε επισχέσεις εργασίας.
4) Προσπάθεια παρεμπόδισης απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω Αστυνομίας.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η χθεσινή κίνηση της Διοίκησης να θέσει το Προεδρείο του Σωματείου στην διάθεση του γραφείου Κίνησης Ασθενοφόρων, θεωρώντας την εργασία στο Ασθενοφόρο ως τρόπο τιμωρίας και τόπο εξορίας, προσβάλλοντας την ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου αλλά και τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτό.
Αυτό έγινε για λόγους εκδίκησης μετά και την παρέμβαση- παράσταση του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον χώρο συνεδρίασης του Υ.Σ (1/6/2016) για να μην συζητηθεί θέμα μεταθέσεων που αφορούσε ενδυνάμωση τομέων, χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας.
Βέβαια οι κινήσεις ‘’τρομοκρατίας’’ έχουν κι άλλο στόχο, να απαγορεύσουν και την καθημερινή επαφή των εργαζομένων με τους εκπροσώπους τους και κατ’ επέκταση με τα καθημερινά και άλυτα προβλήματά τους, που αφορούν τόσο τους ίδιους αλλά και τους πολίτες που κάνουν χρήση του ΕΚΑΒ.
Μετά και το κάλεσμα του Σωματείου στην ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ για να ενημερωθούν για τις αυθαίρετες ενέργειες της Διοίκησης κατά των εκπροσώπων εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αντιπροσωπείες τους ήρθαν στο αμφιθέατρο της Υπηρεσίας μας, όπου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο και ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες της Διοίκησης, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν ο μόνος παρών από πλευράς Διοίκησης εκείνη την ώρα (ο Πρόεδρος ‘’όλως τυχαίως απουσίαζε’’) και με την συμπεριφορά του και σήμερα εξέθεσε τον θεσμικό του ρόλο, τον εαυτό του αλλά και αυτούς που τον τοποθέτησαν στην σημαντική αυτή θέση.
Συνάδελφοι,
ό,τι κερδίσαμε σαν εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα οφείλεται στις σκληρές μάχες που δώσατε μαζί με το Σωματείο και μόνο, όπως :
1. «Σπάσιμο μνημονιακών δεσμεύσεων (Ιούλιος 2015 : δαπάνη στολής, εκτός έδρας, ασφάλιση Πληρωμάτων)
2. Πτητική αποζημίωση, υπόσχεση νομοθετικής ρύθμισης Δεκεμβρίου 2014
3. Δεκέμβριος 2015 : καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση προϋπολογισμού για να πληρωθεί ακέραιος ο μήνας
4. Διαδικασίες μεταθέσεων σε σύνδεση με την κατανομή της νέας προκήρυξης των 100 θέσεων και Προεδρικό Διάταγμα που καταθέσαμε για αξιοκρατία στις μεταθέσεις.
Όλα αυτά είναι ζητήματα που η Διοίκηση ούτε καν γνώριζε έγκαιρα και που δεν είχε τρόπο και ικανότητα να επιλύσει.
Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ που παρέστησαν στο σημερινό κάλεσμα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, το Σύλλογο συνταξιούχων του ΕΚΑΒ που με λύπη του βλέπει τα σημερινά πρωτοφανή και γι’ αυτούς δρώμενα και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και ενότητα να παλεύουμε για να παραμείνει όρθιο το ΕΚΑΒ ώστε και οι Εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι, χωρίς φωνή, απέναντι σ’ όλα αυτά που βιώνουν αλλά και προς τους πολίτες που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και θέλουμε να τους κοιτάμε στα μάτια με αξιοπρέπεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.