Εκτύπωση σελίδας

Ανακοινώσεις

17.03.2016

Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού

ΑΘΗΝΑ 17 /3/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1378

Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού

Η 21η Μάρτη είναι παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και διεθνώς, από τις 18 ως τις 21 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και δράσεις.
Η ΠΟΕΔΗΝ στα πλαίσια του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στάθηκε πάντοτε αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Πάλεψε και συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές διακρίσεων και εξανδραποδισμού τους, τον ρατσισμό και τον φασισμό.
Η ΠΟΕΔΗΝ είναι ενάντια στις πολιτικές της “Ευρώπης – Φρούριο” που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας, συκοφαντεί συλλήβδην τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν «τρομοκράτες», για να συγκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, η στρατιωτική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Συρία και η πολιτική «αποτροπής» με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο Αιγαίο.
Η έκφραση της θλίψης των ιθυνόντων της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ανασύρονται πτώματα μικρών παιδιών στο Φαρμακονήσι ή όταν ανακαλύπτονται σωροί ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη στα βράχια της Λέσβου δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες.
Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με την ΕΕ για τις εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο εξαιτίας της διατήρησης του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο. Είναι συνυπεύθυνη για την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως της Κορίνθου, και για την πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης.
Την ίδια ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία και την πρόνοια δίνουμε τη μάχη ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι στη χώρα παραμένουν ανασφάλιστοι, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται εξ’ αιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Η ΠΟΕΔΗΝ είναι ενάντια στις πολιτικές καταστολής και ρατσισμού που αποτελούν την άλλη πλευρά των δυσβάστακτων μνημονίων, της σκληρής λιτότητας, των δραματικών περικοπών στις κοινωνικές υπηρεσίες και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης για να ξεπληρωθεί το χρέος.
Γι’ αυτούς τους λόγους ενώνουμε τη φωνή μας με τις προσφυγικές, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και συμμετέχουμε στο 4ήμερο διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού που οργανώνουν σε πολλές πόλεις της χώρας από την Παρασκευή 18 Μάρτη ως τη Δευτέρα 21 Μάρτη 2016.

Στην Αθήνα καλούμε:

 Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256),
• στην Εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες – μετανάστες, Αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο» στην οποία θα συμμετέχουν διεθνείς ακτιβιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, αλληλέγγυοι από νησιά, συνδικαλιστές κ.λπ., στις 7.00μμ καθώς και
• στη Συναυλία ενίσχυσης ομάδων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στα νησιά, στις 10.00μμ
 Το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, στα αντιρατσιστικά - αντιφασιστικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν
• στην πλατεία Βικτωρίας στις 2:00 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• στην πλατεία Ομονοίας στις 3.00μμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ