Print Email

Ανακοινώσεις

02.03.2016

Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στην βία και την τρομοκρατία της κυβέρνησης με νέα συγκέντρωση στο Γ.Λ.Κ.

ΑΘΗΝΑ 2/3/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1430

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9ΠΜ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Λ.Κ.

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Συνάδελφοι,

Το πρωί πραγματοποιήσαμε Συμβολική Κατάληψη του Υπουργείου των Μνημονίων και της ΤΡΟΪΚΑΣ (Οικονομικών), προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την ΣΙΚΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ που διεξάγει η κυβέρνηση από την οποία δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και Εισοδήματα.
Κάψαμε συμβολικά τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας που εκτελείται για το τρέχον έτος, με τον οποίο συρρικνώνονται περαιτέρω οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας. Εφέτος θα διαμορφωθούν στο 5% του ΑΕΠ (6% του ΑΕΠ προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο, 7,5% του ΑΕΠ είναι στις άλλες χώρες της Ευρώπης).
Όταν μειώνονται οι Δημόσιες Δαπάνες την πληρώνουν οι πολίτες. Καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά των υπηρεσιών (3,5% του ΑΕΠ θα κλείσει εφέτος η Ιδιωτική δαπάνη Υγείας).
Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν λιγότερα χρήματα ως Κρατική Χρηματοδότηση (1,15 δις) από αυτά που οφείλουν στους προμηθευτές (1,3 δις ευρώ).
Αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Για την πλήρωση νέων θέσεων προσωπικού ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει 0. Ως εκ τούτω για το τρέχον έτος δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού. Το πολύ να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 950 θέσεων που προκηρύχτηκαν, αν και είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Έχουν αποχωρήσει 20.000 και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας τα τελευταία έξι χρόνια.
Σε κάθε κλινική των 40 Ασθενών είναι μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια.
Θερίζει η γρίπη και στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι πάνω από 50 Ασθενείς την ημέρα, εξαιτίας των πολιτικών παιχνιδιών της κυβέρνησης (απέλυσαν 190 εργαζομένους μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ που εργάζονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να προσλάβουν με ρουσφέτια τα δικά τους παιδιά εκτός ΑΣΕΠ).
Διαλύεται το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και οι συντάξεις μετατρέπονται σε Προνοιακά Επιδόματα. Εξανεμίζεται η Κρατική Χρηματοδότηση και η κυβέρνηση στέλνει σε εμάς να πληρώσουμε το λογαριασμό, της διαχρονικής καταλήστευσης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Διεκδικούμε την ένταξη στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ καθ’ ότι μία Νοσηλεύτρια δεν μπορεί να εργάζεται 67 ετών και να παρέχει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στο Σύστημα.
Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και το Επίδομα Παραμεθορίων – Προβληματικών Περιοχών χορηγείται με ημερομηνία λήξεως και προϋποθέσεις.
Ήταν η τέταρτη φορά που επισκεπτόμαστε το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κο Χουλιαράκη.
Τις προηγούμενες φορές αντί συναντήσεων μας περιποιήθηκαν τα ΜΑΤ με χημικά και ξύλο.
Σήμερα αν και ήταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση σε ειρηνικό κλίμα με τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για συνάντηση με κάποιον από τους Υπουργούς, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ από όλες τις γωνίες του Υπουργείου και μας λιάνισαν στην κυριολεξία στο ξύλο.
Συνάδελφος συνδικαλίστρια του Νοσοκομείου ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ τραυματίστηκε και διεκομίσθει με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ερυθρός, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα, ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Μας τσάκισαν στο ξύλο χωρίς λόγο.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις των ΜΑΤ.
Στον αγώνα μας συμπαραστάθηκαν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών καθ’ ότι τα προβλήματα είναι κοινά.
Από την επιμονή μας κλείστηκε ραντεβού 09:30π.μ. στο Γενικό Λογιστήριο με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο. Χουλιαράκη, την Παρασκευή 4/3/2016.
Η συνάντηση αυτή δεν είναι της ΠΟΕΔΗΝ αλλά όλων των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια.
Σας καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/3/2016 και ώρα 9π.μ. έξω από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, να διαδηλώσουμε άλλη μία φορά, για τη ΣΩΤΗΡΙΑ των δύο μεγαλύτερων Κοινωνικών Κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης που είναι το ΕΣΥ και το ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ
Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.