Print Email

Ανακοινώσεις

12.01.2016

Συνεδρίαση Γραμματείας Ψυχικής Υγείας 11-01-2016


ΑΘΗΝΑ 12/01/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1186

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, συνήλθε η επιτροπή ψυχικής υγείας κατόπιν ορισμού από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. , αποτελούμενη από τους:
1. Ιωάννη Τριανταφυλλούδη
2. Κωνσταντίνο Τσιάρα
3. Τάσσο Τσαχουργιαννίδη
4. Γιάννη Κουρμουλάκη
5. Χαράλαμπο Πανόπουλο
6. Αλέξανδρο Κυπριανό

Η επιτροπή όρισε ως συντονιστή τον κ. Ιωάννη Τριανταφυλλούδη και γραμματέα τον κ.Τάσσο Τσαχουργιαννίδη.
Την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιαννάκος Μιχάλης , όπου καλωσόρισε την επιτροπή και προσδιόρισε τον σκοπό της σύστασης της και μετέφερε την διάθεση της Ομοσπονδίας να στηρίξει καθολικά την επιτροπή ψυχικής υγείας, σε μια εποχή που οι προκλήσεις και τα προβλήματα στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι πολλαπλά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία τα μέλη της επιτροπής τοποθετήθηκαν συνολικά και επισήμαναν την κατάσταση που επικρατεί στις δομές ψυχικής υγείας και στον ρόλο της γραμματείας της ψυχικής υγείας ο οποίος πρέπει να έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ.
Τα κύρια θέματα τα οποία ανεδείχθησαν για επεξεργασία και διατύπωση θέσεων και θα αποτελέσουν εισηγητικό κείμενο της Επιτροπής προς την Ε.Ε. Της ΠΟΕΔΗΝ είναι τα ακόλουθα:

1.Άμεση έκδοση των νέων οργανισμών των νοσοκομείων, όπου πλέον θα περιλαμβάνεται και ο ψυχιατρικός τομέας
2. Διεκδίκηση δημιουργίας αυτοτελών νομικών προσώπων για το κοινοτικό δίκτυο και τις δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης υπό τον τίτλο ΄΄Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας΄΄.
3.Προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη σύσταση και λειτουργία των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στις υπάρχουσες συνθήκες.
4. Συνέχιση της λειτουργίας των τριών μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων (Δρομοκαίτειο, Δαφνί, Σταυρούπολη), με το σημερινό καθεστώς και όχι κατάργησή τους, όπως προβλέπει το σύμφωνο ADOR-Λυκουρέτζου, και μέχρις ότου αυτά αναπτύξουν πλήρως το κοινοτικό δίκτυο υπηρεσιών τους και τις ψυχιατρικές κλινικές που απαιτούνται.
5.Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία προκειμένου να συζητηθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.
6.Προγραμματισμός ενός συνεδρίου ψυχικής υγείας υπό την αιγίδα της ΠΟΕΔΗΝ .
7.Άμεση στελέχωση, ανάπτυξη και λειτουργία των ψυχιατρικών κλινικών των γενικών νοσοκομείων, όπου αυτές παραμένουν κλειστές.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1186

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.