Print Email

Ανακοινώσεις

16.10.2015

Νόμιμη διεκδικητική πράξη η Επίσχεση Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 16/10/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 816

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΈΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Η επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών – εφημεριών είναι νόμιμη διεκδικητική πράξη και μπορεί να προσβληθεί μόνο στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ εκ μέρους της Διοίκησης.
Οι Υγειονομικοί δικαιούνται να προβούν σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αφού η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Έως ότου λοιπόν εκδοθούν ατομικές ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, αρμοδίου ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, κατόπιν προσφυγής της Διοίκησης, η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΑΞΗ και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν έχει νόμιμο δικαίωμα περικοπής αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας είναι απλήρωτοι όλους τους μήνες του τρέχοντος έτους, αφενός εξαιτίας της αδυναμίας των ΥΠΕ να υποδεχθούν τα κονδύλια στο Προϋπολογισμό τους και να τρέξουν τις διαδικασίες ενταλματοποίησης και αφετέρου επειδή τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν.
Ενημερώσαμε σχετικά τον Υπουργό Υγείας στην συνάντηση Δευτέρα 5/10/2015 και επανειλημμένως με σχετικά Υπομνήματα.
Κατόπιν τούτων η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όποια Υγειονομική Μονάδα αποφασίζεται. Μάλιστα δίνει κατεύθυνση να προχωρήσουν οι Διοικήσεις των Σωματείων στη συγκεκριμένη μορφή δράσης.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                  ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.