Print Email

Ανακοινώσεις

28.11.2014

Κινητοποίηση των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων και Προνοιακών Μονάδων της Δυτικής Αττικής για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας

ΑΘΗΝΑ 28/11/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3881

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομειακών και των Προνοιακών Μονάδων της Δυτικής Αττικής, {ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ, ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ), ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΕΚΑ), ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ} οργανώνουν ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ στο ΣΤΑΘΜΟ του ΜΕΤΡΟ του ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ.
Η Δημόσια Υγεία από Δημόσιο Αγαθό μετατρέπεται με τις ασκούμενες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ σε ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ.
Οι πολίτες καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη και οι υπηρεσίες μετατρέπονται με γοργούς ρυθμούς σε Ανταγωνιστικές – Ανταποδοτικές. Αποτιμάται η αξία τους, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους (νέες μεγάλες μισθολογικές απώλειες των υγειονομικών) και οι πολίτες θα καλούνται να αγοράζουν εξ ολοκλήρου. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στη φιλανθρωπία ή στα αζήτητα.
Γι' αυτό η κυβέρνηση καταργεί Νοσοκομεία, πολυάριθμες κλινικές, κλίνες, οργανικές θέσεις.
Επίσης καταργεί και ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες .
Χρόνο με το χρόνο μειώνει τη κρατική χρηματοδότηση και δεν προσλαμβάνει προσωπικό.
33.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις στους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ οργανισμούς των Νοσοκομείων.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ
• Δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας με ισότιμη, καθολική και έγκαιρη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.
• Να μην κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και κανένα Νοσοκομείο. Να επαναλειτουργήσει πλήρως το Λοιμωδών και όλα τα Πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης με σταθερές σχέσεις εργασίας.
• Αύξηση των δαπανών για την υγεία, χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.
• Ούτε 1€υρώ από τους συμπολίτες μας για την υγεία τους. Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις, που βάζουν τον ασθενή να πληρώνει στο Δημόσιο Νοσοκομείο (τακτικά ιατρεία, απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, εξετάσεις κλπ).
• Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Σας καλούμε να στηρίξετε με τους συμμετοχή σας το Συλλαλητήριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.