Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι 28/3/2024  Aρ.  Πρωτ:39

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α.

ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ομάδα Ποδοσφαίρου να δηλώσουν συμμετοχή. Οι αγώνες που θα δώσουμε ως Ομάδα Ποδοσφαίρου θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα και στόχος είναι να αναδειχθεί η προάσπιση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας αλλά και οι κατακτήσεις των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα, κλιμακώνει την διάλυση των υπηρεσιών στη δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση, παραδίδοντάς τα απλόχερα σε κάθε λογής ιδιώτες. Στόχος τους να καταργηθούν τα 2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ – ΨΝΘ) για να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ. Κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερα στρώματα, ανασφάλιστοι, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, αφού δεν θα αντέχει να ανταπεξέλθει οικονομικά η «τσέπη» τους, ενώ χρόνιοι ασθενείς θα μεταφέρονται σε χώρους «αποθήκες ψυχών».

Στον τομέα της απεξάρτησης με τη συνένωση όλων των οργανισμών σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, προγράμματα με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18ΑΝΩ», το «ΑΡΓΩ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο «ΙΑΝΟΣ», θα υποχρεωθούν να αλλάξουν «φιλοσοφία». Η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται με τις ανάγκες της κοινότητας, αλλά θα λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για τους λήπτες υπηρεσιών της απεξάρτησης, τις οικογένειες τους και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Στόχος τους η «μείωση της βλάβης» και η ενίσχυση του «λειτουργικού χρήστη» και της ατομικής ευθύνης του εξαρτημένου ατόμου και της οικογένειάς του και όχι η πλήρης και οριστική απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη του ατόμου.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής λειτουργεί κάτω από τα όρια της ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους, η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο και παράλληλα μπαίνουν πρόσθετα εμπόδια από τη κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Αντί να ενισχύσουν τις δημόσιες υπηρεσίας ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, επαίρονται για προσλήψεις με το σταγονόμετρο, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και όχι για αύξηση του υπάρχοντος προσωπικού βάσει των σύγχρονων αναγκών. Αντί να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, που οι λίστες αναμονής δεν έχουν τέλος, φτιάχνουν όλο το νομικό οπλοστάσιο και φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ΜΚΟ, ιδιωτικές κλινικές και ΑΜΚΕ.

Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθούν και αγώνες αλληλεγγύης με μαζικούς φορείς και σωματεία με στόχο της προώθηση της ευγενούς άμιλλας ενάντια στην υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Για δηλώσεις συμμετοχής, υπεύθυνοι:

Οικονομάκος Παναγιώτης 6979986990

Δημουλάς Φώτης 6942603589

  Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος

 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 27/3/2024 12μ – 3μμ.

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α Χαϊδάρι 26/3/2024  Aρ.  Πρωτ:38

τηλ. 2132054152   http://sylogosdafni.blogspot.gr/   Emailsylogosdafni@gmail.com

 

                                                                                           ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: τη Διοίκηση Ψ.Ν.Α

με κοινοποίηση:

Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας

Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας

Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας

 

Θέμα: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  27/3/2024 12μ – 3μμ.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ενιαίου Συλλόγου των Εργαζομένων, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 22/3/2024, θα συμμετέχουμε στην Πανελλαδική – Πανυγειονομική Στάση  εργασίας 12μ. – 3μ.μ, που έχει προκηρυχτεί από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 1:30μ.μ την Τετάρτη 27/3/2024.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Δημουλάς Θωμάς

Καλαρίτης Σταύρος