Print Email

Παρεμβάσεις

25.04.2024

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό Υγείας για την ένταξη των Διοικητικών Υπαλλήλων στο σύστημα μετατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα.

 

ΑΘΗΝΑ 25/4/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2036

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Κύριε Υπουργέ,
Επισημαίνουμε μια μεγάλη αδικία για το Διοικητικό Προσωπικό που εργάζεται σε φορείς του ΕΣΥ.
Λόγω covid 19 έχουν εξαιρεθεί από την κινητικότητα που ισχύει σε όλο το Δημόσιο και δίνει την δυνατότητα μετατάξεων Διοικητικών υπαλλήλων μεταξύ δημόσιων υπηρεσιών ακόμη και διαφορετικών Υπουργείων.
Αυτός όμως ο διαχωρισμός συνιστά τεράστια αδικία γιατί ταυτόχρονα τους αποκλείει το δικαίωμα μετατάξεων μεταξύ φορέων του ΕΣΥ που επιτρέπονται σε όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες (νοσηλευτικό, παραϊατρικό κλπ).
Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει δεν προκύπτει προώθηση άρσης της απαγόρευσης, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να αδειάσουν οι διοικητικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων. Αυτό δείχνει τις διαχρονικές μισθολογικές και θεσμικές αδικίες σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων των νοσοκομείων και των άλλος φορέων του ΕΣΥ.
Εφόσον δεν προτίθεστε άμεσα να άρετε την απαγόρευση τουλάχιστον δώστε την δυνατότητα στους Διοικητικούς υπαλλήλους των φορέων του ΕΣΥ να μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες μετατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007)

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.