Print Email

Παρεμβάσεις

02.10.2023

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό Υγείας για την αναγκαιότητα της επαναπρόσληψης συμβασιούχων προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης.

 

ΑΘΗΝΑ 2/10/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1455

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Κύριε Υπουργέ,
Σας επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 με την εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άρθρο 50 Ν.4825/2021 για την κάλυψη των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού προσλήφθηκαν με τρίμηνες συμβάσεις επικουρικό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τα κενά. Ο νόμος όριζε ότι με την επιστροφή των συναδέλφων σε αναστολή λύνονται οι συμβάσεις τους.
Με τη λήξη του μέτρου της αναστολής μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 31/12/2022 υπήρξε άδικη και άνιση μεταχείριση στους εν λόγω υπαλλήλους που κλήθηκαν και δούλεψαν στη πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας σε μια κρίσιμη περίοδο για το ΕΣΥ.
Όσων οι συμβάσεις ήταν εν ισχύ ανανεώθηκαν ενώ όσες είχαν λήξη ήδη είχαν απολυθεί. Εξαιτίας αυτού 300 περίπου εργαζόμενοι των Νοσοκομείων έχασαν την δουλειά τους και το σύστημα στερήθηκε τις υπηρεσίες παρότι τα κενά σε προσωπικό είναι τεράστια.
Είναι άδικο καθότι αναγκάσθηκαν και έχασαν και την σειρά τους στους ετήσιους πίνακες του επικουρικού προσωπικού.
Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς τους στην εργασία

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.