Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

08.08.2018

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για καθαιρέσεις Προϊσταμένων στο Γ.Ν. Κιλκίς

ΑΘΗΝΑ 8/8/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 595

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

 

Κύριε Υπουργέ,
H Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την παράνομη απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς ο οποίος αυθαίρετα και παράνομα καθαίρεσε την Υποδιευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την Υποδιευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και την Προϊσταμένη της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου.
Με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο νέος τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.
Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου
α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.
β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.
Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών οργάνων κρίσης με βάση το Ν. 4369/2016, να καθαιρέσουν προϊσταμένους οργανικών Μονάδων προκειμένου να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια.
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση που γράφει στα παλαιά της τα παπούτσια τους νόμους που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση που την διόρισε. Οι διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών και οι καρατομήσεις υπηρεσιακών στελεχών στο ΓΝ Κιλκίς στοχεύουν στην επιβολή κλίματος φόβου, ανασφάλειας, εγκαθίδρυσης του κομματικού και πελατειακού κράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Εξάλλου το αποκάλυψε ο Αν. Υπουργός Υγείας ο οποίος δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης κατάληψης του κράτους.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν τις καρατομήσεις των υπηρεσιακών στελεχών. Να αρθούν οι ποινικές διώξεις κατά συνδικαλιστικών στελεχών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ