Print Email

Κινητοποιήσεις

10.11.2017

Πέμπτη 23/11/2017 Παναττική Στάση Εργασίας 11πμ - 3μμ - Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

ΑΘΗΝΑ 10/11/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3847

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ-3μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η Θητεία του Επικουρικού Προσωπικού στο ΕΣΥ την Πρόνοια, ανανεώθηκε έως 31-12/2018. Στις κινητοποιήσεις που οργανώσαμε για την ανανέωση των συμβάσεών τους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας. Γνωστοποιήσαμε στον Υπουργό Υγείας τις αποφάσεις Επιτρόπων και τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιστρέφουν αθεώρητα εντάλματα πληρωμής, θεωρώντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου. Ζητήσαμε την Μονιμοποίηση του υπηρετούντος Επικουρικού Προσωπικού και την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Ο Υπουργός μας απάντησε ότι, «εμείς είμαστε Κυβέρνηση και αποφασίζουμε». Όμως σήμερα Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής του Επικουρικού Προσωπικού σε πολλά Νοσοκομεία. Οι συνάδελφοι βρίσκονται στον αέρα, σε ομηρία.
Τέλος Φλεβάρη λήγουν οι συμβάσεις του Προσωπικού που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με κοινοτικά κονδύλια. Εάν απολυθούν η κατάσταση στα Νοσοκομεία θα γίνει ανεξέλεγκτη λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Διεκδικούμε την ανανέωση των Συμβάσεων.
Το ίδιο πρόβλημα με το Επικουρικό Προσωπικό έχουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα. Δεν θα εγκρίνεται η μισθοδοσία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν ξεπεράσουν το 24μηνο.
Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν στο Ελεγκτικό Συνέδριο τον Νόμο που προβλέπει ότι στο 24μηνο απασχόλησης δεν αθροίζεται ο χρόνος υπηρεσίας με σύμβαση έργου.
Σε πολλά Νοσοκομεία παραμένουν οι εργολάβοι και πίνουν το αίμα των εργολαβικών εργαζομένων.
Προκηρύσσουμε μεγάλη Κινητοποίηση για την μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης που υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια.
ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 Παναττική Στάση Εργασίας 11πμ έως 3μμ για όλο το Προσωπικό (μόνιμο και με ελαστικές μορφές απασχόλησης).
Συγκέντρωση στις 12μμ το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.