Print Email

Δελτία Τύπου

15.06.2018

Τα Πρωτογενή πλεονάσματα σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία. Το Ασκληπιείο Βούλας εφημερεύει με χαλασμένο Αξονικό και εκτός λειτουργίας τα Ακτινολογικά Μηχανήματα

ΑΘΗΝΑ 15/6/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 439

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΞΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ;
ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΘΕΣ!!!

Το Ασκληπιείο Βούλας Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής, Πέμπτη 14/6/2018 εφημέρευε, χωρίς να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος. Δεν έφθανε αυτό δεν λειτουργούσαν και τα ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.
Ο αξονικός είναι πάλι χαλασμένος από την Δευτέρα 11/6/2018. Χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση καθ’ ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά.
Το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο 4 θέσεων εμφάνισε και αυτό βλάβη. Στην εφημερία της Πέμπτη 14/6/2018 ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα διάγνωσης των εκτάκτων περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.
Εκτάκτως έθεσαν σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων το οποίο δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά λόγω κατασκευής. Επίσης λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μεταφέρονται οι ασθενείς στο ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών περιστατικών που βρίσκεται σε διπλανό χώρο.
Το πρωί της Πέμπτης κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.
Είναι δυνατόν σε ένα Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής, που εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά, να μην διαθέτει αξονικό τομογράφο και να παθαίνουν βλάβες τα ακτινολογικά μηχανήματα.
Ο Αξονικός τομογράφος διαλυμένος θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια. Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος σε ένα Νοσοκομείο που οι ανάγκες του είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ’ έτος!!!
Τι άλλα θα πρέπει να δούμε για να πιστοποιηθεί η κατάρρευση των Νοσοκομείων!!!
Τα πρωτογενή πλεονάσματα σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.