Print Email

Δελτία Τύπου

21.05.2018

29/5/2018 εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου έγκληση της Διοικήτριας του Γ.Ν. Ζακύνθου εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 21/5/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 328

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου έγκληση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ζακύνθου εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία αυτή επικαλείται, ότι δήθεν εθίγη από την από 10-10-2016 αναφορά, που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ζητώντας την διερεύνηση παρανόμων πράξεων, που σχετίζονται με την παράλειψη εκ μέρους των οργάνων του Νοσοκομείου να προβούν στις νόμιμες και επιβεβλημένες από το Υπηρεσιακό τους καθήκον ενέργειες, για την πειθαρχική και ποινική διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Και βεβαίως, ότι «εθίγη» η κυρία Τσαρίδου, επειδή η ΠΟΕΔΗΝ άσκησε το νόμιμο δικαίωμα της να αναφέρεται στις Αρχές, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΙΔΗΣΗ σε μία Χώρα, που η άσκηση κριτικής και ελέγχου από αρμόδια όργανα, όπως είναι η Δικαιοσύνη, ποινικοποιείται.
Δυστυχώς, ΕΙΔΗΣΗ αποτελεί το γεγονός, ότι ενώ η έγκληση της κυρίας Τσαρίδου, η οποία κατατέθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της αναφοράς μας, εισάγεται προς συζήτηση με διαδικασίες express [έχει ήδη πάρει δύο αναβολές η υπόθεση], η Εισαγγελία Ζακύνθου δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει [ενάμιση χρόνο μετά την υποβολή] την μελέτη της αναφοράς μας, η οποία υποτίθεται, ότι έθιξε την κυρία Διοικήτρια, παρά το γεγονός, ότι σε αυτήν καταγγέλλονται συγκεκριμένα θέματα, που σχετίζονται με την λειτουργία του Νοσοκομείου και αφορούν την προστασία των υπαλλήλων του και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας.
ΕΙΔΗΣΗ, ομοίως αποτελεί, ότι η ΠΟΕΔΗΝ καλείται για μία ακόμα φορά ως κατηγορούμενη στις 29/5/2018 ενώπιον του ιδίου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου διότι δήθεν διασπείραμε με πρόθεση ψευδείς ειδήσεις, επειδή εκθέσαμε την κατάσταση στα χειρουργεία του Νοσοκομείου της Ζακύνθου, κατόπιν μεταξύ άλλων μετά από έγγραφο, που απέστειλε στην Εισαγγελία Ζακύνθου ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριος Κοντονής, με το οποίο απροκάλυπτα «αποφαίνεται» για την τέλεση εκ μέρους μας αδικημάτων ως εξής:
Αντιγράφουμε από το εν λόγω έγγραφο, που είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου και βρίσκεται στην ποινική δικογραφία «Από το σύνολο του ανωτέρω υλικού, ευθέως προκύπτει η συστηματική προσπάθεια ενός κύκλου προσώπων, που ενεργεί αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων, να τρομοκρατήσει τους πολίτες του νησιού, μέσω της δημιουργίας κλίματος πλήρους απαξίωσης του συστήματος δημόσιας υγείας, παραβιάζοντας απροκάλυπτα βασικούς κανόνες ηθικής και δικαίου. Στην δράση τους αυτή βρίσκουν συμμάχους σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά και συνδικαλιστικά κέντρα, πρόθυμα καθένα για τους δικούς του λόγους να στηρίξουν καταφανώς αβάσιμες αιτιάσεις και να διασπείρουν τη ψευδολογία και την κατασυκοφάντηση δημόσιων δομών και προσώπων, που υπηρετούν σε αυτήν».
Μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι ο κύριος Υπουργός αναφέρεται στο τελευταίο εδάφιο του κειμένου του στην κυρία Τσαρίδου, η οποία από ότι φαίνεται τυγχάνει της πλήρους προστασίας και στήριξης του.
Επειδή, ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ και οι άνθρωποι της, πιστεύουμε, ότι «υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα», υποβάλλουμε σήμερα ΑΝΑΦΟΡΑ στην κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκθέτοντας τα γεγονότα και ζητώντας την παρέμβαση της, πιστεύοντας, ότι καμία δικαστική περιφέρεια σε καμία περιοχή της Χώρας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι «κάστρο» οποιουδήποτε και ότι η Δικαιοσύνη μπορεί και κάνει άριστα την δουλειά της, όταν αφήνεται να λειτουργήσει, όπως θεσμικά επιβάλλεται.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.