Print Email

Δελτία Τύπου

17.04.2018

Ρεβανσιστικές πολιτικές διώξεις εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

ΑΘΗΝΑ 16/4/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 171

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ρεβανσιστικές πολιτικές διώξεις εργαζομένων
Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ

Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου περισσότερο η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους σήκωσαν κεφάλι και ανέδειξαν τις αυταπόδεικτες ευθύνες της Διοίκησης και της Κυβέρνησης για την πρόσφατη κατάσταση των χειρουργείων, παρά να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου εν’ όψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου που έχουμε μπροστά μας.
Κυβερνητικές ευθύνες που περιγράφονται στο Πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου», το οποίο συνεχίζει να παραμένει στα συρτάρια της Διοίκησης του Νοσοκομείου ως επτασφράγιστο μυστικό.
Θυμίζουμε τον θάνατο μιας γυναίκας μετά από εγχείρηση ρουτίνας, καθώς επίσης και τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν άλλοι ασθενείς από μετεγχειρητικές επιπλοκές, γεγονότα που οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας επί μακρόν των χειρουργείων με απόφαση της Διοίκησης.
Θυμίζουμε επίσης το χειρουργικό σόου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με περιφερόμενους Ιατρούς, ασθενείς και χειρουργικά υλικά.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται να επέλθει η ηρεμία στο Νοσοκομείο, αλλά πως θα εξασφαλίσει ευνοϊκό περιβάλλον για τον Σύριζα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές για να εκλέξει βουλευτή στο Νομό.
Η Διοίκηση κατά παραγγελία της κυβέρνησης υπέβαλε σειρά μηνύσεων σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ, Ιατρών, φορέων και Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Ζακύνθου, επειδή ανέδειξαν τα προβλήματα. Δεν έφτανε μόνο αυτό.
Οι διώξεις συνεχίζονται. Σειρά έχει η Προϊσταμένη των χειρουργείων που είναι και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Εκδιώκεται από το χειρουργείο μετά από πιέσεις και απειλές που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος της, επειδή αναδείκνυε τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών, τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες των χειρουργείων.
Αδιαφορούσαν βέβαια για τις προτάσεις που υπέβαλε για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Χαρακτηριστική ομολογία του Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου στη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων ότι δεχόταν πιέσεις επί 9μήνου από την Διοίκηση του Νοσοκομείου για τιμωρητική μετακίνηση της εν λόγω Προϊσταμένης του Χειρουργείου, επειδή όπως παραδέχτηκε στοχοποιήθηκε από τον κο Πολάκη στο χειρουργικό σόου που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο.
Μιλάμε για προϊσταμένη που έχει εμπειρία χειρουργείου 25 χρόνων. Γνωρίζει με ακρίβεια χιλιάδες εργαλεία και αναλώσιμα του χειρουργείου και συντέλεσε τα μέγιστα στο στήσιμο του χειρουργείου στο Νέο Νοσοκομείο. Χρεώθηκε όλον τον κινητό και ακίνητο εξοπλισμό στη χρήση του οποίου έχει τεράστια γνώση, πάντα πρόθυμη να επιλύει προβλήματα, ακόμα και εκτός ωραρίου. Ο όποιος αντικαταστάτης χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αποκτήσει την εμπειρία της. Γιατί βάζουν νέο τροχοπέδη στην ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων; Πρόκειται για επικίνδυνη μετακίνηση Προϊσταμένης με προσόντα, εμπειρία και αποδεδειγμένη προσφορά αλλά και διάθεση για δουλειά.
Πρόκειται επίσης για προκλητική συνδικαλιστική δίωξη, καθώς η συγκεκριμένη προϊσταμένη του χειρουργείου είναι παράλληλα ένα δραστήριο και μαχητικό μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων, που πάνω από οκτώ χρόνια τώρα αγωνίζεται σαν γραμματέας η αντιπρόεδρος για την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και του Νοσοκομείου.
Οι παράνομες κομματικές καθαιρέσεις Προϊσταμένων συνεχίζονται.
Καρατομήθηκε ο Προϊστάμενος αιμοδοσίας, αποδυναμώνοντας σοβαρά τη λειτουργία του τμήματος το οποίο για ένα χρόνο ήταν χωρίς γιατρό , με τον συγκεκριμένο προϊστάμενο να προσπαθεί ακόμα και πέρα από τις δυνάμεις του να ανταποκριθεί με επιτυχία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα των Εργαζομένων για ανάκληση των εν’ λόγω παράνομων αυθαίρετων Διοικητικών πράξεων.
Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και παρίσταται σήμερα Τρίτη 17/4/2018 στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.