Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

06.12.2017

'Εκθεση της κομισιόν και έρευνα της εφημερίδας των Συντακτών επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

ΑΘΗΝΑ 6/12/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3965

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση της Κομισιόν και έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.
Είναι όσα καταγγέλλει συνεχώς η ΠΟΕΔΗΝ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Απίστευτα πράγματα καταγγέλλει το Δ.Σ. Νεφροπαθών Λασιθίου Κρήτης.
Δέστε τις ανακοινώσεις.

Οι θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο από σχετικές έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Έκθεση της κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα αναφέρεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα με ειδικό κεφάλαιο 20 σελίδων. Μάλιστα προβαίνει σε πρώτες εκτιμήσεις για τις συνέπειες, παραπέμποντας για τις ακριβής εκτιμήσεις σε μερικά χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει το χαμηλό ύψος των Δημόσιων Δαπανών Υγείας (5% του ΑΕΠ) από 7,2% του ΑΕΠ που είναι ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δαπάνες που αντιπροσωπεύουν το 59% των συνολικών δαπανών για την υγεία. Η έκθεση αναφέρει ότι οι μη ικανοποιούμενες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης λόγω κόστους, υπερδιπλασιάστηκαν στα χρόνια των Μνημονίων. Οι Ιδιωτικές δαπάνες υγείας λέει η έκθεση είναι πάνω από 3,5% του ΑΕΠ την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 1% του ΑΕΠ τους.
Καμπανάκι χτύπησαν οι συντάκτες της έκθεσης της Κομισιόν για τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά των Νοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την μελέτη ο συνολικός αριθμός ανά μήνα είναι 250-450 περιστατικά!!!
Αναφέρεται στην έκθεση ότι το προσωπικό των Νοσοκομείων τα χρόνια των Μνημονίων αποδεκατίστηκε.
Όλα αυτά δεν τα λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Τα λέει η Κομισιόν. Κε Πολάκη τι έχετε να πείτε; Μήπως την έκθεση της κομισιόν την συνέταξε η ΠΟΕΔΗΝ;
Θα σας κοινοποιήσουμε κύριε Πολάκη την έκθεση της Κομισιόν.
Σε έρευνα που δημοσίευσε «Η εφημερίδα των συντακτών» 5/12/2017, ερευνήθηκαν οι επιδόσεις της Κυβέρνησης σε πέντε σημαντικούς τομείς με κλίμακα 0 έως10. Η Υγεία καταλαμβάνει την τελευταία θέση με βαθμό 1,95 έναντι 2,08 τον Σεπτέμβριο 2017. Κάτω από όλους τους άλλους τομείς και ειδικά από την ανεργία που όλοι γνωρίζουμε ότι μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Η επίδοση της Κυβέρνησης στην Υγεία μειώνεται σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2017. Για ποια βελτίωση μας λένε;
Τι έχει να πει γι αυτό ο κος Πολάκης; Μήπως εμείς δασκαλέψαμε τους πολίτες να βάλουν μηδενικό βαθμό στις επιδόσεις της Κυβέρνησης στην Υγεία;
Με άριστα το 10 η Κυβέρνηση βαθμολογείται στην Υγεία 1,95. Πολύ κάτω από τη βάση. Δηλαδή στον πάτο. Ο λαός απορρίπτει την πολιτική σας στην υγεία κύριε Πολάκη. Ας το αντιληφθείτε για να αλλάξετε ρώτα . Με ψέματα δεν γίνεται Δημόσια Υγεία.
Η έκθεση της κομισιόν, η έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών, θα έπρεπε να είναι καμπανάκι για την κυβέρνηση. Να προβάλλει η κυβέρνηση τις εν λόγω έρευνες στην ΤΡΟΪΚΑ για να πετύχει την σύγκλιση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας με τον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης.
Ο κος Πολάκης ωραιοποιεί την κατάσταση στα Νοσοκομεία για να τροφοδοτεί το πρωτογενές πλεόνασμα, από νέες περικοπές της Κρατικής Χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και των άλλων φορέων της Υγείας το έτος 2018. Τα Νοσοκομεία θα λάβουν 350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και ο ΕΟΠΥΥ 266 εκ. ευρώ λιγότερα το έτος 2018 σε σχέση με το έτος 2017. Ελεύθερη πτώση. Κάθε ημέρα που έρχεται είναι χειρότερα από την προηγούμενη. Το επιβεβαιώνουν οι έρευνες.
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Σας κοινοποιούμε ανακοινώσεις του Δ.Σ. Νεφροπαθών Νομού Λασιθίου.
Καταγγέλλουν την κακή κτιριακή κατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Κάνουν λόγο για υγρασία, πεσμένους σοβάδες, πόρτες χωρίς χερούλια, πεπαλαιωμένα μηχανήματα και πιεσόμετρα, διαλυμένες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, σιφώνια χαλασμένα, εμφάνιση κατσαρίδων.
Αναφέρουν ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι ανεπτυγμένη σε άλλο κτίριο εκτός Νοσοκομείου και σε περίπτωση επιπλοκών κατά την αιμοκάθαρση, κινδυνεύουν οι αιμοκαθαιρόμενοι Ασθενείς. Μάλιστα ο Σύλλογος των Νεφροπαθών καταγγέλλει απίστευτα πράγματα.
Δείτε τα!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ