Print Email

Δελτία Τύπου

02.11.2017

ΓΝ Ζακύνθου η Διοίκηση συνεχίζει να συκοφαντεί τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου

ΑΘΗΝΑ 2/11/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3791

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

• Η Διοίκηση συνεχίζει να συκοφαντεί τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου
• Έχουν το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» που διερεύνησε την κατάσταση των χειρουργείων όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα (κατέληξε μια τραγική γυναίκα) και δεν το δίνουν στους φορείς και τη δημοσιότητα
• Θέλουν να απομακρυνθούν τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο χωρίς να ελεγχθούν
• ΨΕΜΑΤΑ για δήθεν προπηλακισμό της Διοικήτριας

Χθες το πρωί 1/11/2017 με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και των επιστημονικών φορέων του Νοσοκομείου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και μελών της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΝΓΕ.
Ζητήσαμε από την Διοίκηση και τους Ζακυνθινούς εκπροσώπους της κυβέρνησης που κρύβονται πίσω της να πάψουν επιτέλους να συκοφαντούν τους Γιατρούς και το Προσωπικό του Νοσοκομείου για πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν νοιάζονται από ότι φαίνεται για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου, για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις υπηρεσίες που παρέχει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το ξεκαθάρισμα των πολιτικών λογαριασμών.
Δεν έχουν το Θεό τους!!!
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστά τα χειρουργεία του Νοσοκομείου. Αντί να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη για να δουν ποιος φταίει, ζητάνε από τους γιατρούς και το προσωπικό τα ρέστα. Η Επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου έπραξε σύμφωνα με τις αποφάσεις των Επιτροπών που ορίστηκαν από τον Υπουργό Υγείας.
Αλήθεια με την Μηνυτήρια Αναφορά που επεβλήθη στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου που έπρατταν σύμφωνα με τις οδηγίες των Επιτροπών που όρισε ο Υπουργός, τι μήνυμα δίδεται στην κοινωνία της Ζακύνθου για την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου;
Είναι δυνατόν να αμφισβητείται η επιστημονική κατάρτιση Ιατρών Διευθυντών που επί σειρά ετών δίνουν τη ζωή τους για να εξυπηρετήσουν τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες; Θυμίζουμε ότι η διακοπή λειτουργίας των χειρουργείων έγινε με πρόταση των Επιτροπών που όρισε ο Υπουργός Υγείας έως ότου διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της τραγικής γυναίκας, μετά από εγχείρηση ρουτίνας, από μετεγχειρητικές επιπλοκές και επίσης διερευνηθούν τα αίτια των μετεγχειρητικών επιπλοκών άλλων πέντε ασθενών.
Ζητήσαμε από τη Διοικήτρια να δοθεί το πόρισμα της επιτροπής “Πέτρου” που όρισε ο Υπουργός Υγείας. Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια της Διοικήτριας πολλές ημέρες και αρνείται να το κοινοποιήσει στα Επιστημονικά και Συνδικαλιστικά όργανα του Νοσοκομείου.
Αρνείται να το παραχωρήσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρότι συζητήθηκε ως θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. 300 σελίδες είναι το εν λόγω πόρισμα και η Διοικήτρια δεσμεύτηκε μόνο ότι θα το διαβάσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πως να συγκρατήσουν 300 σελίδες με μία ανάγνωση; Γιατί τέτοια μυστικότητα για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος; Έχουν κάτι να κρύψουν; Πρέπει το πόρισμα για λόγους ασφαλείας άμεσα να δοθεί στους Γιατρούς και το προσωπικό.
Για φανταστείτε να προτείνει το πόρισμα τη λήψη νέων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων και να μην το γνωρίζουν οι χειρουργοί γιατροί;
Δεν πρέπει να μάθουμε από τι πέθανε η άτυχη γυναίκα; Από τι συνέβησαν οι μετεγχειρητικές επιπλοκές; Το πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα. Να γνωρίζουν οι πολίτες της Ζακύνθου τι συνέβη εκείνο το χρονικό διάστημα με τα σόου Πολάκη και τα χειρουργεία – παρωδία που έγιναν με περιφερόμενους γιατρούς, ασθενείς και χειρουργικά υλικά. Αλήθεια γιατί δεν το δημοσιοποιούν;
Εκείνο το διάστημα δεν δίσταζαν να ρίχνουν λάσπη στους γιατρούς και το προσωπικό. Τώρα που έχουν το πόρισμα γιατί δεν το κάνουν φεϊγβολάν. Μήπως δεν τους βολεύει το περιεχόμενο;
Τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα που λειτουργούσαν όταν συνέβησαν οι μετεγχειρητικές επιπλοκές με εντολή της Επιτροπής Πέτρου δεν χρησιμοποιούνται πια είναι εκτός λειτουργίας μέσα στο χώρο των χειρουργείων. Η Επιτροπή ζήτησε να γίνει έλεγχος προσομοίωσης στα Μηχανήματα. Έλεγχος που μπορούσε να φωτίσει τους λόγους των μετεγχειρητικών επιπλοκών και το θάνατο της γυναίκας. Δεν εστάλησαν ποτέ για έλεγχο από τη Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα αντικαταστάθηκαν από άχρηστα αναισθησιολογικά μηχανήματα που ήρθαν από το Αίγιο που συνεχώς χαλάνε. Θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς που κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις. Μέχρι τώρα οι επισκευές τους κόστισαν 16.000 ευρώ.
Ποιο είναι τώρα το απίθανο;
Τα Αναισθησιολογικά μηχανήματα που κρίθηκαν από την Επιτροπή «Πέτρου» ότι πρέπει έως ότου ελεγχθούν να είναι εκτός λειτουργίας και δεν ελέχθησαν ενδιαφέρθηκε να τα αποκτήσει το Αττικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δύο εμπλεκόμενα Νοσοκομεία στην υπόθεση, καθοδηγούμενα από τον Πολάκη. Να αποκτήσουν τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα για χρήση παρ’ ότι δεν ελέχθησαν. Για χρήση ή εξαφάνιση;
Έχει ανάγκη το Αττικό Νοσοκομείο να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω μη ελεγχόμενα αναισθησιολογικά μηχανήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου; Αφού τα αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, γιατί δεν τίθονται σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου που κάνει χειρουργεία με πανάρχαια.
Ζητήσαμε από την Διοικήτρια να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του Νοσοκομείου και το κύρος του προσωπικού που αποδεδειγμένα διαθέτει υψηλό επιστημονικό επίπεδο και δίνει τη ζωή του για το Νοσοκομείο. Να δώσει άμεσα το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» στους φορείς του Νοσοκομείου και στη δημοσιότητα.
Να μην απομακρυνθούν επ ουδενί τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα, χωρίς να γίνει έλεγχος προσομοίωσης. Δεν θα επιτρέψουμε την συγκάλυψη. Η Διοικήτρια χωρίς να σημειωθεί καμία ένταση και φασαρία αποχώρησε για να καταθέσει όπως μας είπε στην Εισαγγελία. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα δώσει το πόρισμα της Επιτροπής «Πέτρου» στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν μαρτυρούν την καθεστωτική αντίληψη που διακατέχει την κυβέρνηση. Ψέματα για δήθεν προπηλακισμούς της Διοικήτριας. Μέσω του τοπικού τύπου εκβιασμοί, συκοφαντίες κατά των φορέων των Νοσοκομείων, του Σωματείου, των Ιατρών.
Ψέματα... ψέματα... και συκοφαντίες.
Δηλώνουμε για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας
Παρεμπιπτόντως για όσες αρλούμπες λένε.
Στη Ζάκυνθο δεν λειτουργεί κανένα ιδιωτικό χειρουργικό κέντρο.
Το Νοσοκομείο ή τίποτα για τους ασθενείς.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.