Εκτύπωση σελίδας

Δελτία Τύπου

31.10.2017

Μέ έγγραφό του ο Διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών διακόπτει τα χειρουργεία έως τον Φεβρουάριο του 2018

ΑΘΗΝΑ 31/10/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3798

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

• Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Διοικητή του Λαϊκού Νοσοκομείου με το οποίο διακόπτει τα χειρουργεία έως τον Φεβρουάριο του 2018 και βλέπουμε.
• Ζητάει οι ασθενείς να υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση.
• Να υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη.
• Λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες έως Φεβρουάριο 2019. 16 μήνες.
Οι νεφροπαθείς ταλαιπωρούνται και κινδυνεύει η ζωή τους στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.

Τέλος το μπάτζετ του προϋπολογισμού για χειρουργικές επεμβάσεις στο Λαϊκό Νοσοκομείο!!!
Με έγγραφό του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου προς τους Διευθυντές όλων των Χειρουργικών Κλινικών, τους ενημερώνει ότι οι Ασθενείς που κρίνονται ότι πρέπει να χειρουργηθούν και να καταχωρηθούν στον κατάλογο αναμονής, θα πρέπει να τους ενημερώνετε ότι οι δυνατότητες του Νοσοκομείου δεν θα επιτρέπουν την διενέργεια χειρουργείων πριν τον Φεβρουάριο του έτους 2018 και εντεύθεν.
θα πρέπει να υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση για τα παραπάνω και μόνο τότε θα εντάσσονται στο Μητρώο Αναμονής.
Από 24/10/2017 στη λίστα αναμονής των χειρουργείων του Λαϊκού Νοσοκομείου παύουν να εγγράφονται ασθενείς. Για μετά τον Φεβρουάριο και βλέπουμε. Ασθενείς με καρκίνους του παγκρέατος, ήπατος, στομάχου ή άλλες σοβαρές παθήσεις με υπογραφή τους θα πρέπει να συμφωνήσουν να χειρουργηθούν μετά τον Φεβρουάριο 2018.
Ο Διοικητής ζητάει οι γιατροί να παίρνουν και την υπογραφή των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν. Δηλαδή οι ασθενείς να υπογράφουν μόνοι τους την θανατική τους καταδίκη.
Αναβάλλονται τουλάχιστον πέντε μήνες χειρουργικές επεμβάσεις σε ασθενείς με προσδόκιμο ζωής λιγότερο των πέντε μηνών.
Τα σοβαρά χειρουργεία επειδή απαιτούν την εξασφάλιση κλίνης ΜΕΘ (που δεν υπάρχει) προγραμματίζονται και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αναμονής.
Δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατά τις ημέρες εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου ως έκτακτα περιστατικά. Ως εκ τούτω με την διακοπή των χειρουργείων κινδυνεύει η ζωή τους.
Αυτά που συμβαίνουν στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν τα αντιλαμβάνεται ανθρώπινος νους.
ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Στο Λαϊκό Νοσοκομείο το Α’ χειρουργικό μπλοκ έχει 7 χειρουργικά τραπέζια. Από τα επτά χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν 3 ή 4 λόγω έλλειψη κονδυλίων και Νοσηλευτών.
Η λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες (πχ νεφρά) είναι έως τον Φεβρουάριο 2019. Όποιος θέλει να δωρίσει μόσχευμα στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε ασθενή τίθεται σε λίστα αναμονής για μετά τον Φεβρουάριο 2019. 16 μήνες μετά. Ντροπή.
Ταλαιπωρία στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Ο κίνδυνος για τη ζωή τους μεγάλος.
Πού σταματάει ο κατήφορος;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ