Print Email

Δελτία Τύπου

13.09.2017

Ο Πρωθυπουργός στην Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ - Επιβεβαίωση της τραγικής κατάστασης του ΕΚΑΒ στο Καρπενήσι

ΑΘΗΝΑ 13/09/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3528


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΤΟΥ Π.Ο.Υ.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Ο κος Τσίπρας δεν έχει το θεό του. Περιφέρει σε Διεθνείς Οργανισμούς την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Πανηγυρίζει για την κατάσταση του ΕΣΥ που όλοι γνωρίζουν ότι είναι τραγική. Η κατάσταση των Νοσοκομείων είναι Υγειονομικό έγκλημα εκ προμελέτης. Διαπράττουν αδικήματα κατά συρροή κατά των ασθενών που ταλαιπωρούνται και κινδυνεύει η ζωή τους. Ωραιοποιούν την κατάσταση για επικοινωνιακούς λόγους αν και θα έπρεπε να είναι τα επιχειρήματά τους στην ΤΡΟΪΚΑ για την αναγκαιότητα αύξησης των δαπανών Υγείας.
Χθες πανηγύριζε ο Πρωθυπουργός για το ύψος των δημόσιων δαπανών υγείας που βρίσκεται στο 5% του ΑΕΠ . Αλήθεια πως και δεν σηκώθηκε κάποιος από τους συμμετέχοντες στην 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να του πει σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχει όρθιο Εθνικό Σύστημα Υγείας με Δημόσιες Δαπάνες 5% του ΑΕΠ τους;
Ο Μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 7.5%.
Ο κος Τσίπρας υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ότι η προστασία της υγειονομικής περίθαλψης και της ανθρωπιστικής αξιοπρέπειας δεν είναι προνόμιο, ούτε πολυτέλεια».
Κοίταξε ποιός μιλάει.
Ο Πρωθυπουργός που στη χώρα του οι Ιδιωτικές Δαπάνες υγείας είναι 4% του ΑΕΠ ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι 1% του ΑΕΠ τους.
Ο Πρωθυπουργός που στη χώρα του οι ασθενείς δεν βρίσκουν Αξονικό, ΜΕΘ, Ακτινοθεραπευτικά Μηχανήματα, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Φάρμακα, χειρουργικά υλικά κλπ.
Ο Πρωθυπουργός που στη χώρα του κατέρρευσαν τα Κέντρα Υγείας.
Ο Πρωθυπουργός που στη χώρα του κατέρρευσε το ΕΚΑΒ.
Ο Πρωθυπουργός που στα Νοσοκομεία της χώρας του θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο Πρωθυπουργός που ως αντιπολίτευση έλεγε ότι το 6% Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καταστροφικό και τώρα βολεύεται με το 5%. Όσο το βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει καμία αύξηση επί των ημερών του. Δείτε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αλήθεια γιατί δεν του υπενθύμισε κάποιος από τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ένας Επιστήμονας, ότι οι δαπάνες στις χώρες τους είναι πολύ υψηλότερες (7,5% του ΑΕΠ) . Δεν επισήμαναν στον Πρωθυπουργό την κριτική που ασκείται στη κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας για κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας τους, προβάλλοντας ως λόγο το χαμηλό ποσοστό Δημοσίων Δαπανών Υγείας. Πόσο έχουν εκεί στη Μεγάλη Βρετανία; 8,5% του ΑΕΠ. Και τι ΑΕΠ.
Οι άνθρωποι εκεί που ασκούν κριτική το συγκρίνουν με άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν άνω του 8,5%. Όπως η Γαλλία και Γερμανία. Ο Πρωθυπουργός της χώρας με ποιους μας συγκρίνει. Με την Ουγκάντα ή την Βενεζουέλα;
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΖΩΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Κάθε φορά που αναδεικνύουμε την τραγική κατάσταση του ΕΚΑΒ έχουμε την Διοίκηση του να μας διαψεύδει.
Μας διαψεύδουν κατ’ εντολή Πολάκη ακόμη και όταν αναφέρουμε συγκεκριμένα έκτακτα περιστατικά που κινδύνεψαν ή έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων ή πληρωμάτων ασθενοφόρων. Αρκετές φορές αναφερθήκαμε με ονοματεπώνυμα σε τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στη Δυτική Ευρυτανία. Ορεινή περιοχή με πολλά χιόνα το χειμώνα.
Αναφέραμε συγκεκριμένα έκτακτα περιστατικά που έχασαν ή κινδύνεψε η ζωή τους (Κ.Υ. Φραγκίστα, Γρανίτσα). Αναφερθήκαμε σε διακομιδές ασθενών με φορτωτές αγροτικά, μουλάρια κλπ (Κέδρα, Νέο Αργύρι, κλπ).
Διαψεύσθηκαν από τον κο Πολάκη και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Εάν θα δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ θα αντιληφθεί ο καθένας ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.
Εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το ΕΚΑΒ που είναι άφαντο στο Δυτικό Καρπενήσι.
Οι Διακομιδές κρατάνε 6 ώρες λένε παρά τη δέσμευση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υπουργού Επικρατείας κο Φλαμπουράρη ότι θα επιλύσουν το ζήτημα. Οι διακομιδές λένε θα συνεχιστούν να γίνονται με μπουλντόζες, μουλάρια, αγροτικά σε έξι ώρες από το Δυτικό Καρπενήσι.
Ποιος ασθενής με σοβαρή καρδιοπάθεια θα επιζήσει; Ποιος ασθενής με σοβαρή λοίμωξη θα επιζήσει; Ποιος από τροχαίο ατύχημα; Πολλοί είναι οι επισκέπτες στην εν λόγω τουριστική περιοχή. Ειδικά τον χειμώνα που το οδικό δίκτυο είναι απροσπέλαστο.
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ κάνει προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Μάλιστα στην από κοινού επίσκεψη του Συλλόγου και Διοικούντων του ΕΚΑΒ, έδειξαν λένε το παροπλισμένο - παρκαρισμένο επί τρία χρόνια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Γρανίτσα.
Ποια είναι η απάντηση στην επιστολή 4/7/2017 της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας προς τον Υπουργό Επικρατείας κο Φλαμπουράρη. Απάντησε το ΕΚΑΒ γι’ αυτόν.
Σε άλλο ύφος φυσικά από τις διαψεύσεις των ανακοινώσεων της ΠΟΕΔΗΝ. Γράφει «Λόγω περιορισμένης δύναμης προσωπικού του ΕΚΑΒ Καρπενησίου που έχει την ευθύνη της περιοχής για την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και εκτός της πόλης Καρπενησίου και στις λοιπές περιοχές του νομού με τις γνωστές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες είναι αδύνατη υπό τις παρούσες συνθήκες η τοποθέτηση ασθενοφόρων στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ!!! για την κάλυψη των αναγκών».
Μέλημα του ΕΚΑΒ γράφει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι η ενίσχυση του Τομέα Καρπενησίου μέσω προσλήψεων νέου προσωπικού (δεδομένου των στενών δημοσιονομικών πολιτικών!!!) και η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς και πληρώματα ασθενοφόρων!!!
Φέξε μου και γλίστρησε!!!
Τι καταλαβαίνετε;
Θα συνεχίζουν οι διακομιδές από το Δυτικό Καρπενήσι να γίνονται με μπουλντόζες, μουλάρια, αγροτικά οχήματα σε έξι ώρες!!! Ο θεός βοηθός!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.