Print Email

Δελτία Τύπου

04.09.2017

Τραγική η κατάσταση στο ΚΥ Ναυπάκτου

ΑΘΗΝΑ 4/09/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3488

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τραγική η κατάσταση στο ΚΥ Ναυπάκτου
Ημέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει

Για άλλη μία φορά αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε και να καταγγείλουμε τα όσα συμβαίνουν στο Κ.Υ. Ναυπάκτου.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ όπου καταγράφηκαν σωρεία προβλημάτων τα οποία άμεσα καταγγείλαμε, σήμερα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά αντίθετα οξύνθηκε με ακόμα περισσότερα προβλήματα λειτουργικότητας.
Σε ένα Κέντρο Υγείας με τεράστια επισκεψιμότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας και όχι μόνο, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τη συναίνεση ή την ανοχή της Δ/ντριας του Κ.Υ. μετακίνησε στην Ιθάκη τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στη Ναύπακτο. Αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε μία τόσο "ευαίσθητη" ειδικότητα (μάλιστα δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).
Ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.
Η έλλειψη υλικών παραμένει, ο οδοντίατρος δεν έχει ούτε πλαστικά ποτηράκια, τεχνικοί και συντηρητές δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Η έλλειψη συντονισμού και κάλυψη με ασθενοφόρα δημιουργεί τεράστια προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές !!!!
Επί πλέον επικρατεί κλίμα εκφοβισμού και απειλών της διορισμένης από την 6η ΥΠΕ διευθύντριας προς συναδέλφους. Ενοχλεί η όποια αντίδραση ή συνδικαλιστική δράση.
Προγράμματα εργασίας δεν είναι προσβάσιμα σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές εκφοβίζονται ακόμα και με κλήση αστυνομίας για τη δράση τους, όσοι δεν είναι "υπάκουοι" απειλούνται με χαμηλή αξιολόγηση (αυτή είναι η αξιοκρατική αξιολόγηση που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και πολλά άλλα.
Τέτοιου είδους αλαζονικές συμπεριφορές είναι φαινόμενα που η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι εκφραστές τους χρησιμοποιούν προκειμένου με απειλές και εκφοβισμούς να σταματήσουν την αντίσταση και την οργή εργαζόμενων και πολιτών που υπερασπίζονται τη λειτουργία του ΚΥ Ναυπάκτου.
Η ΠΟΕΔΗΝ προτίθεται να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη μεταξύ εργαζομένων και φορέων της Ναυπάκτου προκειμένου αποφασισθούν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
Θα καταθέσει μάλιστα άμεσα μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για την αδιαφορία αλλαγής του καρκινογόνου αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας (σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένα με εμφανείς τις επικίνδυνες ίνες) που έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.