Print Email

Δελτία Τύπου

09.08.2017

Προκήρυξη φιάσκο της κυβέρνησης για την στελέχωση των Το.Μ.Υ.

ΑΘΗΝΑ 9/08/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3428

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προκήρυξη της κυβέρνησης για την στελέχωση των Το.Μ.Υ.
Λόγω έλλειψης ιατρών οι Το.Μ.Υ. Θα μετατραπούν
σε Κέντρα Υπηρέτησης Ασθενών (ΚΕΑ) κάτι σαν τα Κ.Ε.Π.
Επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Τα 'κανέ' την ρόδη της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία. Άνθρακες ο θησαυρός με το νέο ΕΣΥ. Το νέο ή το παλιό ΕΣΥ δεν είναι συνδεδεμένο με 5% δημόσιες δαπάνες υγείας και με προσωπικό από κοινοτικούς πόρους. Διορθώνεται με αύξηση των δαπανών για την υγεία και την πρόσληψη μονίμων ιατρών και νοσηλευτών. Ας αφήσουμε τους επικοινωνιακούς τερματισμούς τους υπουργούς Υγείας και να λειτουργήσουμε με ασφάλεια τους υφιστάμενους Κέντρους Υγείας, καθώς και τα 6 Κέντρα Υγείας ghosts.
Μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε ότι τα 6 Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με την προκήρυξη των στελεχών των Τ.Μ.Υ. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά τους ίδιους με τους γιατρούς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από ειδικευμένους γιατρούς για την στελέχωση των Το.Μ.Υ. Ως εκ τούτου, οι Κέντρα Υγείας θα συνεχίσουν να παραμένουν κτίρια κουφάρια και ασθενείς να χάσουν την ζωή τους τζαμπα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του για τους ασθενείς (όχι βέβαια ο Μαραντόνα για το Μαδούρο).
Από χθες γίνονται αιτήσεις στην προκήρυξη φιάσκο της κυβέρνησης 2.868 θέσεων για την στελέχωση των Το.Μ.Υ. Διετείς συμβάσεις με κοινοτικά κονδύλια. Η κυβέρνηση μεγαλώνει το στρατό των συμβασιούχων στην ομηρία στο Δημόσιο για ψηφοφορίες. Οι ψήφοι θα τελειώσουν τις συμβάσεις τελών και μετά το έτος 2018 για να επωφεληθούν από την ψηφοφορία τους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα στην Δημόσια υγεία, αλλά να κρατήσει όσο πιο πολύ κόσμο μπορεί στο χέρι.
Η προκήρυξη 2.868 θέσεων περιλαμβάνει 956 θέσεων ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ελλείψει Γενικών Ιατρών οι θέσεις θα καλυφθούν με Ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Επίσης, περιλαμβάνει 239 θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικής παιδείας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος Γενικός Ιατρός όλοι εργάζονται σε Περιφερειακά ή Πολυδύναμα Ιατρεία της χώρας (προηγούνται των Αγροτικών Ιατρών στις συνεχείς προκηρύξεις που γίνονται για την κάλυψη των Περιφερειακών και Πολυδύναμων ιατρείων ) για πέντε έτη και μετά από κρίση γίνονται μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ . (1,200 έως 1,300 ευρώ το μήνα) και επίσης λαμβάνουν άλλα 600 € κατά μέσο όρο από εφημερίες κάθε μήνα. Πώς λοιπόν θα απομένουν οι ασφαλείς θέσεις που κατέχουν σήμερα στις Περιφερειακές και Πολυδύναμες Ιατρεία για να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης με διετείς συμβάσεις στελεχώσεως των Τ.Μ.Υ. Με 1.200 € το μήνα μετά την παραλαβή μόνο του μισθώματος του Επιμελητή Β; Επίσης ελάχιστοι έως καθόλου Παθολόγοι και Παιδίατροι θα κάνουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Το έτος 2014 με το Ν. 4238 παραιτήθηκαν 4.000 γιατροί από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη πλήρους απασχόλησης μεταξύ αυτών και πολλών παιδολόγων και παθολόγων επειδή κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ της αποχώρησης και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ. Επιλεγμένα την παραίτηση και οι ιδιωτικές ιατρείες τους από το ΠΕΥΥ αν και σήμερα θα ήταν Διευθυντές Ιατροί του ΕΣΥ ή των Επιμελητών Α. Τώρα γιατί θα επιλέξετε να κάνετε αίτηση για την στελέχωση των Το.Μ.Υ. Με διάρκεια των συμβάσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και με την αμοιβή του Επιμελητή Β '(1.200 € το μήνα);
Αυτό Γι»σήμερα 30 Δήμοι της χώρας δεν έχουν κανένα ειδικευμένο ιατρό στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (ούτε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ), 145 Δήμοι δεν έχουν Καρδιολογικό, 115 Δήμοι δεν έχουν Γυναικολόγο και 75 Δήμους δεν έχουν Παιδιατρού. Η κυβέρνηση λοιπόν θα συστήσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας με τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας σε όμηρία με διετείς συμβάσεις χωρίς γιατρούς. Οι εν λόγω Τοπικές Μονάδες Υγείας (Τ.Μ.Υ.) θα μετατραπούν σε Κέντρα Υπηρέτησης Ασθενών (Κ.Ε.Α.), όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το μόνο που θα κάνουν είναι να ενημερώνουν τους ασθενείς για τους συμβεβλημένους ιατρούς με την Ε.Ο.Υ.Υ.Υ. και τις νοσοκομειακές μονάδες.
Η κυβέρνηση θα κηρύξει την Πολυδύναμη, τις Περιφερειακές Ιατρικές και πολλές Υγειονομικές Μονάδες της πρώην ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας ως Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.). Την Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες, Γιατί οι βιβλιάρια ασθενείας παίζουν διακοσμητικό ρόλο. Οι ώρες αναμονής και δυσκολίας για τους ασθενείς θα συνεχίσουν να είναι ατελείωτες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.