Print Email

Δελτία Τύπου

17.07.2017

Η ΟΙΕΛΕ αμφισβητεί νόμιμους τίτλους σπουδών 5.000 εργαζομένων στα Νοσοκομεία που χορηγούσαν λειτουργοί Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Στα δικαστήρια θα αποδείξει η ΟΙΕΛΕ τα αήθη και αισχρά ψέματα κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 17/7/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3357

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΙΕΛΕ αμφισβητεί νόμιμους τίτλους σπουδών 5.000 εργαζομένων στα Νοσοκομεία που χορηγούσαν λειτουργοί Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
Στα δικαστήρια θα αποδείξει η ΟΙΕΛΕ τα αήθη και αισχρά ψέματα κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Ο κος Κουρουτός και η ΟΙΕΛΕ ξέφυγαν.
Ανέλαβαν εργολαβικά 20 χρόνια μετά να ακυρώσουν τα νομιμότατα πτυχία ΤΕΕ Α’ και Β’ κύκλου που εκδόθηκαν από συγκεκριμένες σχολές, 5000 ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού που εργάζονται στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια.
Η ΟΙΕΛΕ είναι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αυτοί δηλαδή που έβαζαν τους βαθμούς και υπέγραψαν τα εν λόγω πτυχία. Μαζί με τους Προϊστάμενους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ανώτερους δημόσιους Λειτουργούς) και Καθηγητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!!!
Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι οι καθηγητές που έδιναν τα πτυχία. Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ είναι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ είναι το εν λόγω ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό. Τα παιδιά των πλουσίων όπως λέει η ΟΙΕΛΕ που αποφοίτησαν από τις εν λόγω σχολές αγοράζοντας πλαστά πτυχία.
Τα κακομαθημένα παιδιά των πλουσίων που εργάζονται στα Νοσοκομεία χωρίς ρεπό, άδειες, πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, μονοβάρδιες σε κλινικές των 40 Ασθενών και μισθό 700-900 ευρώ το μήνα.
Με την πρόταση της ΟΙΕΛΕ που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου ο κος Κουρουτός είναι προνομιακός συνομιλητής του Υπουργείου Παιδείας, δεν αμφισβητούνται απλώς τα πτυχία, ακυρώνεται η πρόσληψη στα Νοσοκομεία του εν λόγω Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Με την διενέργεια του διαγωνισμού επικύρωσης των πτυχίων, αμφισβητείται ο βαθμός και ως εκ τούτω και η πρόσληψή τους. Μάλιστα από τους ίδιους τους πτυχιούχους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, αφού ο βαθμός ήταν το βασικό κριτήριο επιλογής.
Μετέπειτα το Συμβούλιο Επικρατείας τα Δικαστήρια μπορεί να ακυρώσουν την πρόσληψή τους.
Ποια είναι η υπηρεσιακή εικόνα που εμφανίζουν σήμερα τα παιδιά των πλουσίων με τα πλαστά πτυχία που εργάζονται στα Νοσοκομεία νυχθημερόν.
1.000 εξ’ αυτών ετοιμάζονται να βγουν στην σύνταξη. Τι θα εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας και η ΟΙΕΛΕ σε αυτούς τους εργαζόμενους εν δυνάμει συνταξιούχους; Τι δυνατότητα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας;
Ασφαλώς όχι. Ως συνταξιούχοι απαγορεύεται να εργαστούν. Θα αμφισβητηθούν τα χρόνια υπηρεσίας και ως εκ τούτω η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης.
2.000 εξ αυτών με βάση το πτυχίο ΤΕΕ Α’ και Β’ κύκλου των εν λόγω σχολών εξελίχθηκαν. Σπούδασαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Αρίστευσαν παρότι εργάζονταν, πήραν πτυχία, μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και μετατάχθηκαν σε θέσεις ΤΕ, ΠΕ Νοσηλευτών και άλλων επαγγελμάτων υγείας.
Όταν ακυρωθεί για τα μάτια τη ΟΙΕΛΕ το πρώτο πτυχίο, διαγράφονται αυτομάτως τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απέκτησαν στη πορεία, με βάση το πρώτο πτυχίο και ως εκ τούτω οι μετατάξεις τους.
2.000 συνεχίζουν να υπηρετούν ως ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες με άριστη αξιολόγηση από τους προϊσταμένους τους. Κρατάνε μαζί με τους Νοσηλευτές άλλων κατηγοριών εκπαίδευσης όρθια τα νοσοκομεία. Δεν χρειάζονται την αξιολόγηση της ΟΙΕΛΕ.
Γιατί η ΟΙΕΛΕ έχει αναλάβει εργολαβικά την ακύρωση των πτυχίων; Πρόκειται για καπρίτσιο ή σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων; Ή τελικά η επιδίωξη είναι να στηθούν φροντιστήρια για την προγύμναση των εν λόγω παιδιών για τις εξετάσεις επικύρωσης των πτυχίων. Και τους χαλάμε τη σούπα.
Για να δούμε ποιά είναι πλαστά τα πτυχία. Ποιους πλήρωναν και αγόραζαν τα πτυχία, τα παιδιά των πλουσίων, οι πτυχιούχοι των εν λόγω σχολών που τώρα εργάζονται στα Νοσοκομεία με 700 ευρώ το μήνα.
Λάδωναν τους ιδιοκτήτες των Σχολών, τους καθηγητές ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι μέλη της ΟΙΕΛΕ ή όλους μαζί; Αν πλήρωναν μόνο τους ιδιοκτήτες γιατί οι καθηγητές ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και Δημόσιοι λειτουργοί που συμμετείχαν στις εξετάσεις, δέχθηκαν να χορηγούν πλαστούς τίτλους σπουδών ή πλαστούς βαθμούς;
Εκβιάστηκαν; Εάν εκβιάστηκαν γιατί δεν παραιτήθηκαν; Γιατί δεν κατήγγειλαν τους ιδιοκτήτες των σχολών με την συμπαράσταση της ΟΙΕΛΕ στον Εισαγγελέα ζητώντας το κλείσιμο των σχολών και την ποινική δίωξη των ιδιοκτητών; Τότε που χορηγούσαν τα πτυχία όχι σήμερα. 20 χρόνια μετά. Χτυπάνε το σαμάρι (πολύπαθοι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων) για να πονέσει ο γάιδαρος.
Από ότι γνωρίζουμε έγιναν μηνυτήριες αναφορές στους ιδιοκτήτες. Τι απέγιναν; Γιατί δεν μπήκαν φυλακή οι ιδιοκτήτες;
Οι εξετάσεις κάθε εξαμήνου σε κάθε μάθημα διενεργούνταν από έναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό της Σχολής και έναν δημόσιο καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ορίζονταν από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι δύο καθηγητές (ιδιώτης και δημόσιος) σε συνεργασία με τον προϊστάμενο εκπαίδευσης (ανώτερος δημόσιος λειτουργός) έβγαζαν τα θέματα, επιτηρούσαν τις εξετάσεις, βαθμολογούσαν τα γραπτά. Όλοι συμμετείχαν στην σκευωρία των πλαστών πτυχίων; Οι πτυχιακές εξετάσεις διενεργούνταν από επιτροπή που αποτελούταν από δημόσιους καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολών.
Την επιτροπή πτυχιακών εξετάσεων όριζε ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημόσιος ανώτερος λειτουργός) και πρόεδρος ήταν καθηγητής δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για την συμμετοχή στις εξετάσεις τον έλεγχο του παρουσιολογίου των μαθητών, την εκπαιδευτική δραστηριότητα των σπουδαστών, παρακολουθούσε κατά νόμο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημόσιος ανώτερος λειτουργός).
Όλοι συνωμοτούσαν υπέρ των πλουσίων σπουδαστών; Απορούμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί της εκπαίδευσης δεν υπέβαλαν μηνύσεις στην ΟΙΕΛΕ για συκοφαντική δυσφήμιση.
Πως αγόραζαν τα πτυχία; Τι έχουν να πουν στην ΟΙΕΛΕ οι εν λόγω Δημόσιοι Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Προϊστάμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλοι τους δημόσιοι λειτουργοί;
Σας κοινοποιούμε πτυχία των εν λόγω αποφοίτων. Φέρουν την υπογραφή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Φέρουν επίσης την υπογραφή του Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων (Καθηγητής Δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και των άλλων μελών της Επιτροπής που αποτελούνταν από Καθηγητές Δημόσιας Εκπαίδευσης και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς των σχολών πιθανότατα μέλη της ΟΙΕΛΕ.
Για την σχέση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με ιδιοκτήτη κάποιας εκ των σχολών θα μιλήσουν τα Δικαστήρια. Εκεί ο κος Κουρουτός και τα άλλα μέλη της ΟΙΕΛΕ θα κληθούν να αποδείξουν τα αήθη και αισχρά ψέματα, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και αγωγή αποζημίωσης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Ως μαϊντανός ο κος Πολάκης ταυτίστηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ΟΙΕΛΕ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι «ο εχθρός του εχθρού μου φίλος».
Προς τιμή του ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός στη συνάντησή μας 12/7/2017 κράτηση αποστάσεις από τον κο Πολάκη και την ΟΙΕΛΕ και μας είπε ότι δεν θα ρισκάρουμε τη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Θέλει δεν θέλει η ΟΙΕΛΕ η οποία επιδιώκει να παρασύρει τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, ο διαγωνισμός παρωδία δεν θα γίνει.
Εάν θέλει η ΟΙΕΛΕ ας στρέψει προς τα έσω τα βέλη της.
Γιατί δεν το κάνει;;;
Δεν θα αφήσουμε να την πληρώσουν οι πολύπαθοι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων.

ΚΟΙΝ.: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.