Print Email

Δελτία Τύπου

28.07.2016

Νέο καρδιογράφημα του ΕΣΥ

ΑΘΗΝΑ 27/7/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εγχείριση (πολιτική κυβέρνησης) πέτυχε!!!
Ο ασθενής (ΕΣΥ) απεβίωσε!!!

Νέο καρδιογράφημα του ΕΣΥ

Η κυβέρνηση «δεν έχει τσίπα επάνω της» Διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και «πέρα βρέχει». Αντί συγνώμης για τις καταστροφικές πολιτικές που ασκεί δείχνει να το κατάευχαριστιέται.
Πάνω από τους ανθρώπους, τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών είναι η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Ακρωτηριάζει τους πολίτες (συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα), τους δίνει μία πατερίτσα (ψίχουλα) για να σταθούν όρθιοι και ζητάει και χειροκρότημα!!!
Ποιά; Η εν λόγω κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει το ΕΚΑΣ και να πετσοκόψει ακόμη και τις κατώτερες συντάξεις.
Τολμάνε Υπουργοί της κυβέρνησης να ταυτίζουν την ΠΟΕΔΗΝ με κόμματα της Αντιπολίτευσης, επειδή εκδίδουν ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Αυτό που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Μας φλόμωσαν στα ψέματα.
Κάθε ημέρα ανοίγουν όλο και περισσότερο το λάκκο, ενταφιάζοντας το ΕΣΥ. Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών που ασκούν στη Δημόσια Υγεία και οι Υπουργοί Υγείας δείχνουν να είναι ευτυχισμένοι.
Συνεχώς επιβεβαιώνουμε με στοιχεία τη διάλυση του ΕΣΥ.
Το ΕΣΥ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι πολίτες πληρώνουν τη λειτουργία του από το υστέρημά τους (φόροι, υγειονομική περίθαλψη, συμμετοχή στην περίθαλψη, χαράτσια) και δικαιούνται Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας, την ώρα που τις έχουν ανάγκη.
Δικαιούνται χειρουργική επέμβαση άμεσα όταν το κρίνει ο γιατρός και όχι να περιμένουν ένα χρόνο σε λίστα αναμονής με κίνδυνο της ζωής τους.
Δικαιούνται κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας την στιγμή που έχουν ανάγκη και όχι μετά θάνατον, εγγραφόμενοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ.
Δικαιούνται κλινικές νοσηλείας στα Νοσοκομεία επαρκώς στελεχωμένες και όχι κλινικές φαντάσματα χωρίς ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς Νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Εφημερεύουν κλινικές χωρίς ειδικευμένους ιατρούς και έχει απομείνει μία Νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια για να παρέχει νοσηλεία σε δύο κλινικές των 40 ασθενών η κάθε μία.
Τα χρωστούμενα ρεπό αυξάνονται, όπως οι έμμεσοι – άμεσοι φόροι που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Δικαιούνται Δωρεάν εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και όχι να είναι εκτός λειτουργίας τα ιατρικά μηχανήματα και να «τα σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα.
Μάλλον αδικήσαμε τον «Μαυρογιαλούρο» στην ελληνική ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» παρομοιάζοντάς τον με τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, που παρεμπιπτόντως λειτουργεί ως Κεντρο Υγείας διακομιδών και η ΑΕΜΥ ως Διακομιστική Εταιρεία Α.Ε. Στην ταινία (μόνο εκεί γίνονται) «ο Μαυρογιαλούρος» παραιτήθηκε του αξιώματος του Υπουργού από πολιτική ευθιξία. Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Υγείας αντιθέτως χαίρονται όλο και πιο πολύ τα κυβερνητικά αξιώματα. Τι και αν καταστρέφουν την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση που είναι το ΕΣΥ.
Κάθε ημέρα εξαγγέλλουν προσλήψεις προσωπικού. Η πραγματικότητα είναι ότι το προσωπικό του ΕΣΥ επί των ημερών του κου Τσίπρα λιγόστεψε κατά 4.000.
45.000 εργαζόμενοι υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομεία. 35.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις. Από το 2013 έως σήμερα λιγόστεψε το προσωπικό κατά 15.000 (στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών).
Η μόνη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού που τρέχει είναι οι 950 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Ενάμιση χρόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε.
Σε ερώτηση Βουλευτή 8/6/2016 για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής «Δημοσιεύθηκε από το ΑΣΕΠ η αριθμ, 5Κ/2015 προκήρυξη πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 690 θέσεων τακτικού προσωπικού, έγινε η έκδοση των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ και γίνονται διαδικασίες για την πρόσληψή τους, με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (μέχρι οκτώ μήνες).
Ούτε η σταγόνα στην ωκεανό!!! Η ολοκλήρωση πρόσληψης των εν λόγω λιγοστών υπαλλήλων μπορεί να καθυστερήσει οκτώ μήνες ακόμη. Συνολικά δύο χρόνια. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι εντός του έτους 2015 θα ενισχύσει το ΕΣΥ με 4.500 νέους υπαλλήλους.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει τώρα να προσλάβει «στην πράξη και όχι στα λόγια» 8.500 νέους υπαλλήλους. Τέτοια ψέματα!!!
Αυξάνουν λένε οι Υπουργοί της Υγείας την κρατική χρηματοδότηση εφέτος στο ΕΣΥ 350 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή με Υπουργική Απόφαση παραγράφονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα Νοσοκομεία των ετών 2012 – 2014 και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν ο ΕΟΠΥΥ «χρωστάει και της Μιχαλούς».
Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τα βιβλιάρια ασθένειας κατάντησαν κουρελόχαρτα. Χαρακτηριστικά τα προβλήματα που παραθέτουμε στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Μιλούν για μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. «Με πορδές δεν βάφονται αυγά». Ετοιμάζουν με Σχέδιο Νόμου (κατατίθεται στη βουλή) να παραδώσουν τη Ψυχική Υγεία στον ιδιωτικό τομέα και την ΑΕΜΥ Α.Ε.
Σε ποια μαθηματικά το 1.156 δις ευρώ που θα λάβουν εφέτος τα Νοσοκομεία είναι 350 εκατ. ευρώ περισσότερο από το 1,5 δις ευρώ που έλαβαν πέρυσι (Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας στην ιστοσελίδα ΠΟΕΔΗΝ).
Τα Νοσοκομεία έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 2 δις ευρώ (στοιχεία Γ.Λ.Κ.).
Αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και χειρουργικό υλικό, προϊόντα διατροφής και άλλα απαραίτητα υλικά και προμήθειες. Σκέτη κόλαση!!!
Πέφτουν οι σοφάδες από τους θαλάμους Νοσηλείας. Λερωμένοι οι τοίχοι, υγρασία αφού λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη.
Μέχρι φίδια είδαμε σε χώρους των Νοσοκομείων!!!
Σας κοινοποιούμε νέα στοιχεία με τα προβλήματα Μονάδων του ΕΣΥ που επιμελήθηκαν μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και μέλη Διοικήσεων των Σωματείων.

Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Κ.Υ. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Από τις 47 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις υπηρετούν (στην πραγματικότητα) 8 εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει Παιδίατρος, Οδοντίατρος. Ούτε λόγος για αντιμετώπιση της Ψυχικής Νόσου. Νυκτερινά αργίες απλήρωτα 8 μήνες.
Γ.Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ: Υπολειτουργούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπάρχει ένας). Επικινδυνότητα και καθυστερήσεις στις διακομιδές. 25 κενές οργανικές θέσεις.
Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στο Νομό προς όφελος των ιδιωτών.
Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15 προβλεπόμενες.
Γ.Ν. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική αφού υπάρχουν μόνο 2 ιατροί Παθολόγοι. Δεν καλύπτονται οι εφημερίες. Τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Άνω του 50% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Με μετακινήσεις καλύπτονται οι βάρδιες. Οφείλονται κανονικές άδειες από το έτος 2013. Η ΜΕΘ με 5 κλίνες δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τις διακομιδές δεν επαρκεί, και κινδυνεύει η ζωή των πολιτών που χρήζουν διακομιδές.
6 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σκιάθο, Σκόπελο. Τουριστικές περιοχές χειμώνα – καλοκαίρι. Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα Ακτινολογικά Μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια. Δεν υπάρχουν Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Συντηρητές κτιρίων, Διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές λόγων έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές. Απλήρωτο το προσωπικό 8 μήνες στα νυκτερινά και τις αργίες.
Γ.Ν. ΛΗΜΝΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν διαθέτει καθημερινά αναισθησιολόγο. Οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες στο θεό σε περίπτωση βαριάς νόσου. Παθολογική κλινική χωρίς Παθολόγο. Λειτουργεί με ιδιώτες ιατρούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. 200 ευρώ την ημέρα στοιχίζει έκαστος. Υψηλότερη η αμοιβή τους απ’ ότι στοιχίζουν οι μόνιμοι ιατροί. Γι’ αυτό και εξωθούνται σε παραιτήσεις. 30% κενές οργανικές θέσεις. Ελλείψεις υλικών.
Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας. Μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, ΤΕ Μαιών, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό και Νοσηλευτικό. Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ της περιοχής λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές.
Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο Μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού.
Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Κ.Υ. Ν. ΚΑΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.
Κ.Υ. Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ελλείψεις υλικών. Απλήρωτα νυκτερινά και αργίες 8 μήνες στο προσωπικό.
Κ.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ν. ΕΒΡΟΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Καθημερινά προσέρχονται 300 ασθενείς. Απλήρωτα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από το Δεκέμβριο του 2015. Ανύπαρκτα υλικά. Τα καθαριστικά υλικά αγοράζονται από το ταμείο του Σωματείου Εργαζομένων. Χαλασμένο το Ακτινολογικό μηχάνημα με αποτέλεσμα το ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης να κάνει χρυσές δουλειές, ειδικά τώρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στους οποίους απαιτείται υποχρεωτικά ακτινογραφία θώρακος.
Κ.Υ. ΣΑΠΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες στο προσωπικό από Δεκέμβριο 2015. Προμήθεια υλικών από χορηγίες.
Κ.Υ. ΙΑΣΜΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ: Ίδια κατάσταση.
Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: η απόλυτη διάλυση!!! Δραματικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργούν τα ιατρικά μηχανήματα. Ελάχιστο προσωπικό σε περιοχή με τουρισμό. Προμήθεια υλικών από δωρεές των κατοίκων και των επαγγελματιών. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες από Σεπτέμβριο 2015.
Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας χωρίς Ογκολόγο ιατρό. Ψυχιατρική κλινική με ένα Ψυχίατρο. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
7 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. 7 μήνες απλήρωτο το προσωπικό σε νυκτερινά και αργίες.
Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικευμένων ιατρών. Μετακινήσεις προσωπικού. Σημαντικές ελλείψεις υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.
5 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 50% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις. Απλήρωτα τα νυκτερινά και οι αργίες του προσωπικού από Δεκέμβριο 2015. Στα 4 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Παιδίατρος. Στα 5 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει Οδοντίατρος. Στο Κ.Υ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ δεν υπάρχει ακτινολογικό εργαστήριο. Ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα να μη γίνονται ή να γίνονται με δυσκολία εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν υπάρχει φύλαξη και εκ τούτω κινδυνεύει το προσωπικό από επισκέπτες με παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κάλυψη σε 24ωρη βάση για τις διακομιδές των ασθενών λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις!!!
Σας κοινοποιούμε αναλυτικά στοιχεία.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.