Print Email

Δελτία Τύπου

14.07.2016

Το εναρκτήριο λάκτισμα της ολικής καταστροφής του ΕΣΥ

ΑΘΗΝΑ 14/7/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1954

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7/2016.
ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΟ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Η κυβέρνηση του τόπου (ο κος Τσίπρας και η παρέα του) που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, εφαρμόζουν πολιτικές που δεν θα τολμούσε και η χειρότερη νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση να εφαρμόσει. Εκτελούν συμβόλαιο θανάτου του Κοινωνικού Κράτους κατά παραγγελία των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών ομίλων, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν, εξαργυρώνοντας την πολιτική επιρροή που απέκτησαν «κατόπιν ενεργειών τους»
Ξεδιπλώνουν το παράλληλο πρόγραμμα (αν είναι δυνατόν!!!) που οδηγεί στη καταστροφή.
Θυμηθείτε την αντίδραση των νυν Υπουργών της Υγείας και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ενάντια στην ΕΣΑΝ ΑΕ, που έργο της είναι να κοστολογεί και να πουλάει τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Ήταν μαζί μας στους δρόμους χαρακτηρίζοντάς την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του ΕΣΥ. Και όμως συνεχίζει να είναι εν λειτουργία!!!
Η κυβέρνηση δεν εγκαινιάζει ένα νέο νοσοκομείο της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ που κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού. Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ το Εθνικό Σύστημα Υγείας εντάσσοντας στη λειτουργία του το πρώτο Νοσοκομείο ΔΕΚΟ.
Άρον – άρον κλείνουν το Κέντρο Υγείας, τσουβαλιάζουν τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας για το νέο Νοσοκομείο. Χωρίς προετοιμασία, χωρίς προσωπικό, ανοίγουν το Νοσοκομείο Α.Ε. μόνο και μόνο για να προλάβει η ΑΕΜΥ Α.Ε. να εισπράξει τα ασφαλιστικά συμβόλαια που έχει συνάψει.
Αλήθεια ποιος ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ υγειονομικού χάρτη εκτίμησε ότι ένα Νησί με 15.000 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και 150.000 το καλοκαίρι δεν χρειάζεται Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας;
Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου θα κοστολογούνται και θα αγοράζονται από τους πολίτες κανονικά και με το Νόμο (Ν.3868/2016) στο γκισέ του Νοσοκομείου.
Στη Σαντορίνη, κύριες και κύριοι της κυβέρνησης δεν είναι μόνο τουρίστες το καλοκαίρι. Είναι και οι μόνιμοι κάτοικοι, αποκλεισμένοι το χειμώνα που έχουν πληγεί από τις ασκούμενες πολιτικές και ως εκ τούτω δεν διαθέτουν χρήματα να αγοράζουν τις υπηρεσίες υγείας. Δικαιούνται Δημόσια – Δωρεάν Περίθαλψη.
Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εξελίσσεται στο μεγάλο Επιχειρηματία της Υγείας. Η κυβέρνηση τις παραχωρεί Νοσοκομεία (το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι μόνο η αρχή), Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες, την Ψυχική Υγεία, την Αποκατάσταση, Προνοιακές Υπηρεσίες κλπ.
Τους παρέχει το δικαίωμα να απασχολούν Δημοσίους Υπαλλήλους από μετακινήσεις με μειωμένες αποδοχές και τσαλακωμένα εργασιακά δικαιώματα. Τους δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό με Ατομικές Συμβάσεις Έργου χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Το Υπουργείο Υγείας προβάρει το νέο μοντέλο απασχόλησης στο Δημόσιο που ήδη προαποφασίστηκε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Συμβάσεις Έργου χωρίς κανονική άδεια, αναρρωτική άδεια αν και πληρώνουν εισφορές στο ΙΚΑ, σπαστά ωράρια, 5ωρα με 450ευρώ το μήνα χωρίς ΒΑΕ, χωρίς αργίες κ.α.
Ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του με τους εργολαβικούς εργαζόμενους.
Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εξελίσσεται στο ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα (προσυμφωνημένο με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) θα καταλήξει στο χρηματιστήριο ως πολυμετοχική εταιρεία και η πλειοψηφία των μετοχών θα περάσει στους ιδιώτες. Όπως οι άλλες ΔΕΚΟ.
Να τους χαιρόμαστε τους κυβερνώντες. Κάνουν μεταρρυθμίσεις.
Ωχριά ο Freedman μπροστά τους.
Δεν θα τους ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
Θα τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Σήμερα – Αύριο για πάντα.
Έως την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων Μνημονιακών πολιτικών και την ανάκτηση των απωλειών.
Την Δευτέρα 18/7/2016 θα δημοσιεύσουμε τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλη μια σειρά Νοσοκομείων.
Για να διαπιστώσουν οι πολίτες που έχει οδηγήσει το ΕΣΥ ο κος Τσίπρας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.