Print Email

Δελτία Τύπου

08.09.2015

Επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των Υγειονομικών Μονάδων των Νησιών

ΑΘΗΝΑ 8/9/15
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 709


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Τα Δημόσια Νοσοκομεία των Νησιών και τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ από την παραιτημένη κυβέρνηση.
Τα Ταμεία τους είναι άδεια και οι εταιρείες διακόπτουν τις προμήθειες υγειονομικού – φαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών απαραίτητων για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία τους.
Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, αφού οι κενές οργανικές θέσεις υπερβαίνουν το 30%.
Υπάρχει πλήρης κυβερνητική αδιαφορία αντιμετώπισης των προβλημάτων των Νοσοκομείων των Νησιών, παρότι η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε αφενός με την υγειονομική κάλυψη χιλιάδων ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ και αφετέρου με τους χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται το καλοκαίρι.
Παρά τις διαμαρτυρίες των φορέων των Νησιών, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης των Υγειονομικών Μονάδων των Νησιών, προκειμένου να μπορούν (ως οφείλουν) να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.
Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι δεδομένη, προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους, σεβόμενοι το δράμα που βιώνουν ου ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, αλλά είναι πια εκτός των επαγγελματικών δυνατοτήτων η αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης, χωρίς τη λήψη των απαραίτητων Κυβερνητικών μέτρων.
Ζητάμε από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης καθώς επίσης να φροντίσει για τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό.
Κάτι που δεν έπραξε η απερχόμενη Κυβέρνηση. Ανακοίνωνε προσλήψεις προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ στη πραγματικότητα έπραττε το ακριβώς αντίθετο.
Πάγωσε την προβλεπόμενη στον Προϋπολογισμό κρατική χρηματοδότηση και δεν προέβη σε καμία πρόσληψη.
ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.
Ζητάμε την άμεση ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων των ΝΗΣΙΩΝ με προσωπικό και κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
Διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι Υγειονομικές Μονάδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.