Print Email

Δελτία Τύπου

18.08.2015

Άλλη μία παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 18/8/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 668

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι άδεια εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κέρκυρας, πληρώνει σε ιδιώτη εργολάβο για την καθαριότητα του Νοσοκομείου, 24.600ευρώ για 11 ημέρες με απευθείας ανάθεση, όπως καταγγέλλει σε σχετικό Δελτίο Τύπου το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Ν.Κέρκυρας (πρώην ΨΝΚ).
Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας και τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να εκδιώξουν τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία οι οποίοι ανέλαβαν το σύνολο σχεδόν των υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Συνεχίζουν να απομυζούν τους εξανεμισμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, βγάζοντας τεράστια κέρδη αφού προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους που απασχολούν.
Χορηγούν μισθούς πολύ κάτω των προβλεπόμενων από τους υφιστάμενους Νόμους και τις συλλογικές συμβάσεις.
Προσφέρουν ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.
Οι εργολάβοι έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους που απασχολούν (σχεδόν το 25% του συνόλου των εργαζομένων των Νοσοκομείων) πάνω από πέντε μήνες, επικαλούμενοι τα οφειλόμενα από τα Νοσοκομεία, αν και έπρεπε να εξοφλούν από ιδία κεφάλαια (που να βρουν κεφάλαια οι αεριτζήδες!!!)
Πότε θα σταματήσει αυτή η αιμορραγία του δημόσιου χρήματος;
Όχι μόνο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά εξαπλώνεται.
ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                             ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.